Daca n-am, dau?

     Toata suflarea din jurul meu comenteaza de zor cel mai recent eveniment “de o importanta vitala” pentru natiune:  condamnarea si arestarea lui George Becali. Eu ii voi spune, asa cum mi se pare si cel mai potrivit, Gigi.
     Pentru ca el este “Gigi”. Apelativul perfect pentru un personaj de o asemenea anvergura minimala.
     Om ca oricare altul, care are insa meritul de a fi fost la locul potrivit in momentul oportun.  Persoana usor de definit daca ii soliciti raspunsul la celebra intrebare “cum ai facut primul milion?”. Restul vine de la sine, pe o traiectorie normala intr-o societate de tranzitie, cu reguli tulburi si legi usor fentabile.
      Nu ma opresc deloc asupra laturii juridice a cazului pentru ca nu vreau sa ma arunc in discutii infinite despre sistemul legislativ din Romania actuala. Mai ales ca inca sunt siderat de hotararea luata in “Dosarul transferurilor”.
      Dar, in cazul lui Gigi, nu ma pot abtine sa nu le pun o intrebare celor care, cautand lucrurile pozitive care sa ii zugraveasca pastelat actiunile “martirului”, repeta tanguitor si obsesiv fraza “da, dom’le, a furat, o fi bagabont, nu zic nu, da’ si cati bani a dat la saraci si la biserici!..”.
     Iar intrebarea mea e chiar cea din titlu:
     “Daca n-am, dau?”
 
     P.S.: …iar DE UNDEam”, intr-un viitor articol.
 
0 comments on “Daca n-am, dau?
 1. Pentru binele facut cred ca este un motiv ascuns(manipularea) si nu ma intereseaza asta in mod special..dar daca ai facut-o de buna voie de ce te folosesti de ce ai facut pentru a-ti apara imaginea? Pentru mine gigi nu reprezinta nimic ca si persoana ci doar un alt actionar(patron) care trage bani de pe echipa pe care o conduce si fotbalul are de suferit(in toata tara) din cauza asta.. sunt o mare MAFIE, „o familie de mafioti” care conduc fotbalul.Performante nu avem,echipele cu traditie sunt sterse din „liga lu mitica” si aruncate intr-o liga inferioara sau in faliment.. Oare fotbalul nu ar fi mai frumos daca jucatorii ar juca pe bune?daca ar trage pentru un egal,pentru o promovare pentru a se mentine in liga I? acum totul e o fuziune intre echipe,o mare afacere..unde sunt echipele cu traditie in fotbalul romanesc?cele ce-ti aduceau bucuria unui weekend!? Acum te uiti la meciuri cu nume inventate peste noapte pentru spalarea banilor.. cand mai vedem un sezon cu echipele romanesti adevarate in plina desfasurare? in care jucatorii trag la performante, pentru promovare, joaca pentru public, pentru suporteri ,ptr ei, pentru a dovedi ca echipa lor este cea mai buna si au cei mai mandrii suporteri!? ce sa mai zic de o NATIONALA? ASTA AU FACUT MERCENARII CE CONDUC FOTBALUL ROMANESC, AU DISTRUS FOTBALUL!!! LA PUSCARIE CU TOTI LA PUSCARIE, in special SANDU SI DRAGOMIR!!! sunt curios de de cand au venit acesti mafioti daca mai iubiti fotbalul la fel de mult sau daca iubiti „echipa lor”..vreau sa va raspundeti singuri!!

   
  • De iubit, iubesc fotbalul in continuare. Dar am invatat sa inteleg ca in spatele sportului pur si a fenomenului care nastea simboluri si valori adevarate a crescut acum o mare hazna, in care lucrurile frumoase pot fi numarate pe degete sau ascund o falsitate ingrozitoare.
   Pacat!

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *