Hai duminica in Parcul Dendrologic!

La initiativa unor oameni admirabili, odata cu inceperea anului s-a impamantenit un obicei care atrage din ce in ce mai multi adepti: “Plimbarea de duminica in Parcul Dendrologic din Simeria”.

Pornita din dorinta de a oferi creierelor imbacsite de stresul zilnic o supradoza necesara de oxigen, ideea a ajuns sa devina o obisnuinta pentru initiatori si o surpriza deosebit de placuta in fata celor care ii dau curs pentru prima oara.

Sunt sigur ca putini dintre cei care traiesc in judetul Hunedoara nu au vizitat-o pana acum. Indiferent ca a fost “cu clasa” in scoala generala, cu prietenii ulterior sau pur si simplu dintr-o intamplare fericita, multi am trecut pragul acestei oaze de verdeata. Marturisesc ca si eu ma plimbasem in dese randuri pe aleile ei, ii admirasem frumusetea salbatica dar atat de linistitoare si ii respirasem aerul de o puritate vecina cu absolutul. Cu toate astea, am reusit sa dau curs invitatiei prietenilor amintiti – oamenii pentru care locul natal nu este doar o data statistica in cartea de identitate – si sa ma reintorc in Parc alaturi de ei – intr-una din duminicile lunii februarie.

Lenea mea nativa nu a putut fi invinsa de atunci decat intr-o singura alta batalie, acum vreo doua saptamani, ocazie cu care m-am bucurat din nou de plimbarea duminicala “in Eden”.

Ambele dati m-am simtit minunat.

E desuet sa caut motive. Pot enumera placerea unei excursii cu o trupa mare de oameni frumosi, bucuria marunta a unei calatorii cu trenul spre destinatie, nenumaratele discutii interesante, fericirea de a imparti un sandwich cu cel de langa tine sau increderea ca “Romania mai are o sansa!” atunci cand unica umbrela existenta iti este oferita tie – pentru ca ai un copil in brate.

Nu vor fi mereu aceiasi excursionisti. Rareori se intampla ca trupa dintr-o duminica sa se regaseasca in formula completa si peste o saptamana. Viata e dura, intervin multe, nu iti poti intotdeauna realiza planurile. Insa ce este sigur e ca mereu se alatura grupului doar oameni pe care ti-i doresti alaturi. Exista o intelegere tacita, niste reguli de bun simt nescrise, care unesc acesti oameni chiar daca nu au foarte multe lucruri in comun. Pe multi dintre ei ii leaga pasiunea pentru fotografie insa asta nu este o conditie eliminatorie pentru a fi acceptat. Nu exista nici un fel de conditii pentru ca niciodata un om rau nu se va simti confortabil in acest film!

Este “Plimbarea de duminica in Parcul Dendrologic din Simeria” – o capodopera de viata scrisa de niste regizori sumblimi si in care orice actor, indiferent de amatorismul sau, poate deveni propriul star!

Inscrie-te si TU in distributie!

Nu vei castiga Oscaruri dar vei adauga zile superbe unei vieti pe care tu singur ti-o creezi!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *