Dupa ce-i prinzi “gustul” sigur nu te mai lasi!..

autobuz

Am aflat zilele trecute ca in cel mai scurt timp societatea aflata in subordinea Primariei va “intra in paine” in domeniul transportului in comun local, devenind unicul operator urban pe acest segment in municipiul nostru.

Directorul societatii a fost realist si a declarat ca exploatarea va incepe treptat, cu un parc redus de microbuze si autobuze – adaptat necesitatilor actuale, urmand ca pe parcurs acesta sa creasca proportional cu solicitarea publicului calator. Excelent, si pe undeva normal intr-o economie de piata.

Autobuze

Gandindu-ma la asta si observand de cele mai multe ori in perioada recenta ca transportul local este utilizat CU PREPONDERENTA de PENSIONARI (au gratuitate, de-aia!), mi-a venit o idee.

Ce-ar fi daca societatea in cauza ar “strange din dinti” pe o perioada de, sa zicem, doua luni, si ar acorda TRANSPORT GRATUIT TUTUROR CALATORILOR  pe cursele locale, indiferent de varsta sau conditie sociala?

Oricum, aceste mijloace de transport circula conform unui orar prestabilit, necontand daca sau nu sunt goale. De ce sa nu le umplem?

De ce sa nu obisnuim potentialii calatori cu folosirea acestor autobuze, astfel incat, odata intrata in reflex aceasta optiune de deplasare sa perceapa altfel beneficiile ei? Garantez eu ca sta in natura umana ca atunci cand omului ii convine alternativa va accepta mai apoi si plata pentru a beneficia in continuare de ea (vezi promotiile de internet gratuit la telefonia mobila in primele luni de abonament, optiune la care clientul nu renunta nici dupa ce incepe sa plateasca pentru ea.. 😉 ).

Completata de respectarea riguroasa a orarului, de regandirea inteligenta a traseului precum si de eventuala creare a unor statii noi absolut necesare (ex: Castel, Spital si altele), ideea asta mi se pare din start o varianta cu potential mare de castig, atat pentru societatea operatoare cat si pentru comunitate .

E doar o propunere venita de la un cetatean, sper ca cei platiti in acest scop sa o analizeze si sa ii gaseasca modalitatile optime de punere in aplicare, considerandu-i costurile initiale drept niste investitii si nu doar cheltuieli fara sens.

Pentru hunedoreni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *