Cum te scoate Statul-„arbitru” in offside. Legi ilogice

Unul dintre obiectivele constituirii Asociatiei Suporterilor Corvinisti (ASC) a fost promovarea sportului pe plan local si national, a miscarii fizice in randul populatiei si a dezvoltarii spiritului de intrecere in plan sportiv al tineretului local.

Statut ASC

Pentru indeplinirea acestui scop, ca o organizatie care se respecta, am inceput sa ne interesam cum am putea reusi sa organizam evenimente prin care sa reusim ceea ce ne-am propus, ca de exemplu lansarea “Campionatului inter-scolar de fotbal al municipiului Hunedoara”. Prin acest turneu in care dorim sa atragem elevii tuturor scolilor si liceelor din oras urmarim doua directii: atat revigorarea fotbalului juvenil cat si descoperirea unor tinere talente de care suntem convinsi ca Hunedoara nu duce lipsa.

Ei bine, “sapand” prin legislatia actuala, intreband in stanga si dreapta, interesandu-ne in toate partile, am aflat ca LEGEA 350/2005 ne poate fi de mare ajutor, generand posibilitatea unui parteneriat intre noi si autoritatile locale exact pentru ceea ce ne propunem ca proiect.

Anunt participare

Obiective sport

Toate bune si frumoase, am purces la studierea regulamentului si a documentatie necesare (mai mult decat stufoase) si am tot bifat si bifat ca indeplinite conditiile de participare, pana cand…soc si groaza:

 

Solicitare CIS

 

Exact! Fiind vorba de un proiect incadrat in programele sportive, nu ne putem inscrie in procedura decat daca detinem Certificat de Identitate Sportiva (CIS) si suntem afiliati la federatia sportiva de specialitate!!!

Dar…

Pentru a obtine un CIS, conform legislatiei in vigoare, trebuie sa fii inregistrat ca si club sportiv afiliat unei federatii sportive nationale (!!!). Ok, dar noi suntem doar un ONG al suporterilor unui club sportiv, practic nu desfasuram activitati sportive (unora dintre membri, printre care si subsemnatul, nu le permite forma fizica sa se dezechipeze in acest scop 😛 ) si este imposibil sa fim afiliati oficial chiar si macar ai Federatiei Romane de Fotbal !!!

Nu stiu de ce exista aceasta prevedere limitativa dar ce e sigur e ca ne-a descalificat din start, nepermitandu-ne depunerea nici unui proiect pe aceasta directie.

Ce ar fi trebuit sa facem?

Sa “mascam” campionatul de fotbal intr-un eveniment dedicat tinerilor si sa  incercam sa ne incadram in cerintele specific fondurilor pentru ramura “Tineret”?

Sa declaram ca scandarile sustinatorilor micilor fotbalisti s-ar putea numi “acte de cultura”? Sau ca rugaciunile fierbinti ale jucatorilor in finala competitiei ne deturneaza actiunea spre ramura “culte religioase”??

Hai sa fim seriosi!…

Ramane doar sa semnalam astfel de incoerente si sa cautam parteneri in alte parti pentru realizarea proiectelor sportive destinate comunitatii locale din care facem cu totii parte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *