Guvernul tuturor romanilor?

Din cele analizate in urma deciziei Executivului prin care se stabilesc lucrarile de interes public finantate anul acesta de la bugetul de stat, se pare ca nu!

Aruncand o privire asupra situatiei din judetul Hunedoara, exemplificata mai jos, se observa ca din cele 21 localitati “blagoslovite” cu fonduri guvernamentale, doar 3 (trei!) nu au la conducere un primar provenit din randul coalitiei aflate la putere. Locuitorii celorlalte 18 comunitati au avut “inspiratia” de a-si alege un edil USL – asigurandu-si macar pentru patru ani banii necesari investitiilor derulate in localitatea lor.

2341

Si atunci?

Pentru a avea o imagine reala a configuratiei politice din judet, mai notez doar ca din cele 68 de unitati administrativ-teritoriale ale judetului, in 50 (73.5%) conduce un primar USL iar in 18 (26.5%) unul de alta coloratura politica.

Asta este politica, “ai nostri” cu “ai nostri” – “ai lor” cu “ai lor”!

Cine pierde?

Cetateanul de rand, care crede ca totul merge cum ar trebui, si care este luat in seama doar din patru in patru ani – atunci cand este chemat sa ii schimbe pe “ai lor” cu “ai nostri”…

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *