Vizitati Lunca Cernii!

E fain, pe bune!

Grabiti-va, daca nu ati facut-o inca..nu pierdeti nimic, aveti doar de castigat:

–         Mai e putin si asfaltul va ajunge pana in sat, reducand apreciabil durata calatoriei si crescand sansele ca masina sa fie utilizabila si dupa excursia asta..

–          Desi nu aveti semnal la telefonul mobil, la birturile din sat gasiti programe tv prin satelit, pentru toate gusturile..

–          Gospodarii de acolo au sansa sa fie condusi de un primar cu un prenume demential – Livituc. L-as vota doar de dragul numelui..

–          Ospitalitatea locuitorilor este intrecuta doar de bunul lor simt innascut si de mandria de a fi “luncani”..

–          Ca orice in comunitate care se respecta, nu putea lipsi “boschetara satului” – tanti Roza. Ieri, la peste 30 de grade, purta doua randuri de bluze pe sub geaca de sarbatoare. Mirela de la Kaufland ar fi invidioasa pe inspiratia vestimentara a matusii..

–          Pe timp de furtuna, cade curentul. Dar se ridica repede la loc..;)

–          Peisajele fac toti banii din lume iar oxigenul chiar exista in aerul curat pus la dispozitie de Mama Natura..

Photo0015 614838_290137484427738_1950487656_o

 

–          Cu toate ca in capatul de sus al satului intoarce uliul “cu frana de mana”, ati fi surprinsi sa vedeti la fata locului cat “cap” au cei mai multi dintre localnici si ce surprinzatoare (in sensul pozitiv) pot fi discutiile cu unii dintre ei..rau-voitorii ii numesc toloboni, ei sunt pur si simplu padureni!

–          E satul in care unii au apa doar la izvorul „de sub coasta” iar altii locuiesc la bloc, in centru..

–          Odata cu finalizarea drumului de legatura cu judetul Caras-Severin, mare parte din farmecul zonei va disparea, traditiile locale fiind incet-incet inlocuite de obiceiurile orasenilor care isi vor construi casele de vacanta pe acele taramuri, modificand nu neaparat in rau configuratia acestei destinatii pitoresti..

Lunca

 
0 comments on “Vizitati Lunca Cernii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *