Scandalos!!! Eroare sau asumare “cu tupeu” a meritelor altora???

In ultima perioada am tinut indeaproape legatura cu cei de la Asociatia Mini Fotbal Hunedoara (Alin Modarca si Dan Mathe), bucuros sa aflu ca multumita insistentelor si eforturilor depuse de ei Federatia Romana de specialitate a decis ca Turneul Final al Campionatului National de Minifotbal sa se desfasoare in orasul nostru.

http://www.campionateminifotbal.ro/news.php?id=2565&camp=

Am incercat pe cat posibil sa ii sprijin si pot spune ca am reusit. Nu m-a interesat in nici un fel cine se ocupa de eveniment, am raspuns afirmativ apelului din dorinta de a fi de ajutor. Motivatia suplimentara mi-a dat-o mandria de a sti ca Hunedoara va fi readusa in mod pozitiv in prim-planul sportului cu balonul rotund (chiar daca la dimensiuni reduse) de la noi din tara. Am vazut si cu aceasta ocazie cat de dificil este in ziua de azi sa obtii finantari de la companiile cu putere financiara sau cat de restrictiva este legislatia in cazul autoritatilor locale care doresc sa se implice la randul lor. Aproape ca le-am inteles pe toate.

Entuziasmului meu s-au raliat si ceilalti membri ai ASC, am reusit sa mai vorbesc si cu alti prieteni bine-intentionati, fiecare ajutand dupa puteri macar la promovarea turneului, fara sa mai punem la socoteala micile sponsorizari sau oferirea suportului logistic. Am fost extrem de bucuros sa vad cum unii mici intreprinzatori, aparent fara prea mare legatura cu fenomenul – cum ar fi admirabilii proprietari ai cafenelei Café d’Art –  sar in ajutor , sau cum medicul Bogdan Chiriac ma suna si isi ofera gratuit serviciile de asistenta medicala.

Mi s-a parut aiurea ca nu se constientizeaza la adevarata valoare o astfel de competitie – una care aduce in oras 20 de echipe din toata tara. Trecand peste faptul ca o televiziune nationala  – GSP TV – va transmite in direct intreaga desfasurare a evenimentului, nu putem desconsidera ca la noi in oras poposesc pentru 4 zile cel putin 200 de oameni (jucatori si membri din staff-ul echipelor participante). Asta inseamna un capital consistent pentru cei care au spatii de cazare sau alimentatie publica, nu? Pariez ca aproape toti musafirii vor dori sa viziteze si Castelul..;) Adica bani “bagati” in Hunedoara!

Dar, treaca-mearga..bine macar ca presa scrisa si audio-vizuala din judet a prezentat o avanpremiera..

Insa, ce m-a revoltat cel mai tare este anuntul postat astazi pe site-ul oficial al Primariei Hunedoara, http://www.primariahd.ro/arhiva-stiri-2013/campionat-national-de-minifotbal , cel in care cititorii sunt (hai sa nu fiu radical!) dezinformati: Clubul Sportiv Athletic Hunedoara în parteneriat cu Primăria municipiului Hunedoara organizează în perioada 04-07 iulie 2013, Campionatul Naţional de Minifotbal.”

Alo, alooo, de unde pana unde??

Oare adevaratii organizatori, cei care au stat in ultima saptamana conectati la toate problemele aparute in pregatirea turneului, pot fi eliminati chiar in halul asta “din schema”??? Repet, ei sunt Federatia Romana de Minifotbal si Asociatia Mini Fotbal Hunedoara, alaturi de partenerii traditionali mentionati in comunicatul federatiei si de ceilalti sustinatori anonimi! Chiar a fost nevoie sa faca loc in ochii opiniei publice altor vanatori de imagine??

Sau continuam sa promovam in Hunedoara, ca de altfel in toata tara, dictonul “Unii cu munca, altii cu rasplata..”??

Nu e frumos!

Deloc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *