Vrem investitori! (?) Unde ii primim?

Conform site-ului oficial al societatii Parcul Industrial Hunedoara, www.pihd.ro, gradul de ocupare al parcelelor este de aproape 90%. Mai exact, din 20.23 ha sunt ocupate 18.2 hectare.

Si atunci?

De ce mai trambitam ca asteptam alti investitori?

Unde le vom oferi suprafetele necesare dezvoltarii unor proiecte de anvergura?

Chiar asa de bine sta situatia pietei muncii in orasul fostelor furnale?

Intreb asta pentru ca zilnic aud diverse cunostinte care se plang ca nu-si gasesc un loc de munca. Mai ales persoane de varsta medie, ucenici scosi pe banda rulanta de scolile profesionale cu care ne mandream in anii trecuti, sau chiar ingineri absolventi ai renumitei facultati de profil din municipiu.

Nu contest informatiile laudative de pe site asa cum nu insinuez nici ca realitatea este “cosmetizata” pentru a se justifica niste raportari performante. Dar, in aceste conditii, ridic problema viitorului acestui obiectiv extraordinar de important, as putea spune chiar vital pentru comunitatea hunedoreana.

P.S.: Asta fara sa mai dau cu piatra si sa consider ca, raportat la publicul-tinta al acestui website, mi se pare enorm excedentul dintre informatiile de prezentare turistica a orasului si cele care chiar au relevanta in atragerea agentilor economici productivi spre oferta noastra. Nici macar un cuvant referitor la imensul capital de forta calificata in munca industriala pe care il posedam sau la istoricul economic al unui excelent centru metalurgic prin traditie…Ceva de genul pentru a-ti atrage musteriii la balta de pescuit nu le povestesti ce placuta-i vanatoarea in padurile din zona !!!

 
0 comments on “Vrem investitori! (?) Unde ii primim?
  1. Pingback: Tragi-comedie hunedoreana. Voi ce intelegeti din asta??? | Alin Barna. Blog personal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *