SONDAJ: Care dintre regiuni este optima pentru judetul Hunedoara?

Regiuni

Aflati in fata unei reorganizari administrativ-teritoriale care pana una-alta decurge mai mult in stil balcanic decat occidental, locuitorii judetului Hunedoara nu stiu deocamdata incotro isi vor indrepta pasii spre „noua stapanire”.

Dupa ce pe surse aparuse halucinanta varianta a apartenentei la o regiune formata din judetele Gorj, Hunedoara, Alba si Caras Severin – cu capitala la Targu Jiu, multi dintre noi ne intrebam oare care ar fi legatura care sa uneasca, macar teoretic, aceste judete. Nu am apucat prea bine sa gasim raspunsurile, era destul de greu, oricum, ca a venit prima decizie oficiala: Hunedoara se va alatura Timisului, Aradului si la fel de oropsitului Caras Severin. Prilej de scandal din start intre diriguitorii finantelor, satui desigur ca intreaga putere decizionala sa fie concentrata la Timisoara. Dar a trecut si asta. Apele s-au calmat, primarul Aradului a declarat public ca isi doreste o dezvoltare a municipiului bazata pe un plan comun cu capitala Banatului, pe noi si pe resiteni oricum nu ne intreba nimeni nimic.

Acum, urmare a incordarii muschilor granzilor din politica „damboviteana” (care a depasit de mult granitele cetatii lui Bucur), a fost nevoie de impacarea tuturor celor care „aduc voturi”. Asa ca nu a durat mult pana ce nu i s-a promis si liberalului Johannis construirea propriei jucarii, cu motorasul taman in buricul targului de pe Cibin. Si pentru ca nu se cadea sa aiba jucaria mica, noi, hunedorenii, ne-am trezit plasati in mecanismul nou createi regiuni, de manuta cu confratii din judetul Alba.

Asadar, acum suntem asigurati ca vom face parte din regiunea Sibiu-Alba-Hunedoara. Dar inca nu e nimic batut in cuie. Cine stie care greucean isi mai incoarda muschii?!

Ce ramane clar e ca, deocamdata, pe noi nu ne intreaba nimeni ce credem? Nu ce ne dorim sau ce preferam, nici macar nu ni se prezinta niste studii care sa demonstreze ce efecte va avea aceasta noua forma de organizare.

De aceea, imi propun sa ne organizam noi acest sondaj si sa mai si argumentam cum vedem viitorul judetului (totusi) nostru!

[polldaddy poll=7370342]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *