Luminoasele vise legate la ochi

Prin fluxul invitatiilor la tot felul de evenimente care imi bombardeaza profilul de Facebook in fiecare zi, am remarcat una care “iesea din tipare”. Si nu prin subiectul evenimentului ci prin combinatia intre tema, locatie si organizatori.

Ma refer aici la spectacolul liric “Cand ploua ma trezesc lefter si caut sensul vietii precum Goethe”, adus in fata pasionatilor de frumos in decorul edenic al Parcului Dendrologic din Simeria.

Cu drag, i-am dat curs, duminica, impreuna cu cei mai buni prieteni si insotit de printesuca inimii mele.

Distributia a fost pe cat de simpla numeric pe atat de complexa senzorial. Iar cand spun asta ma bazez pe sentimentele nascute in sufletele participantilor de inlantuirea remarcabila a vocilor modernilor barzi cu sunetele dumnezeiesti zamislite de combinatia inspirata intre pian si violoncel. Senzatii unice amplificate inteligent de particularitatea impusa de calauzitorii spectacolului – auto-legarea la ochi a publicului prezent. A fost o cale de a patrunde “pe intuneric” in lumina muzicalitatii unor versuri pasionale. A fost o augmentare a simtului auditiv, mangaiat de setea temerii in fata necunoscutului vizual. A fost o calatorie, in primul rand. Cu pasageri urcati in vehiculul poetic, abandonati cu deplina incredere in voia virtuosilor soferi, pe un drum purtat intre camera primitoare si stradutele ude ale ploiosului Dublin. Iar destinatia ne-a gasit pe toti cu inimile pline de fiori rar intalniti, reintorsi in lumina magica a verdelui Parc.

Iar ploaia, da, ploaia…a fost prezenta doar in mintile noastre incitate de moment. Si ne-a udat binefacator la radacina simtului artistic, imbogatindu-ne existenta atat de plina de nonsens. Dar nu ne-am suparat. Pentru ca picaturile poeticei ploi au stiut sa isi regleze ritmul in darabana gandurilor noastre. Si ne-a placut!

Exista si Creatori intre noi.

Precum organizatorii acestei farame de reverie. Fara ei nimic nu ar fi existat. Fara ei si ideile lor admirabile am fi fost putin mai saraci. Iar ei sunt Oameni dintre noi, pe care Pasiunea ii motiveaza in actiunile lor care ne imbogatesc zilele. Ovidiu Manoilescu, Zoard Bocaniciu, Marian Lucian, Dan Terteci, Corina Coanda, Daniel Dobrutchi sau Alex Gruian nu sunt doar nume. Ci sunt apelativele pe care cotidianul vietii lumesti le-a oferit acestor Creatori.

Aplauzele, ovatiile si fericirea de pe chipurile numerosilor participanti le-a oferit multumirea.

Si bogatia sufleteasca a satisfactiei Creatiei perfect realizate.

O merita.

Multumesc!

Legat

P.S.: Duceti-va pruncii la spectacole. Culturalizati-i! Aratati-le calea! Pentru ei, voi sunteti modelele supreme!

Viitorul va va multumi. Prin ei!

 

Foto: Zoard Bocaniciu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *