PREMIERA: Proiectul de management cu care Mihai Leu a castigat postul de Administrator Public (City-Manager) al Municipiului Hunedoara

Hunedoara Rex

Dupa sapte luni de la articolul in care ma intrebam despre cat de avansata e Hunedoara de cand avem city manager, am realizat ca ar fi inutil sa imi adresez aceleasi intrebari. Nu as fi avut raspunsuri. Oricat de mult mi-as dori sa pot enumera argumente in favoarea utilitatii acestui post din organigrama administratiei locale pana in acest moment, nu le gasesc. Nimic! Zero! Vid! Ioc!

Spun asta traind zilnic in acest oras si neremarcand in niciun fel aportul adus de manager vietii hunedorenilor. Ceilalti factori de decizie au mai carpit pe ici-pe colo, au mai atras niste fonduri, au mai progresat in intelegerea necesitatii lobby-ului pentru imbunatatirea traiului comunitatii – punandu-l in aplicare pe unde li s-a deschis cate o usa.

Dar….din partea domnului Mihai Leu, nicio vorba sau actiune in aceasta directie. Informatiile venite catre opinia publica au fost sarace si au provenit de cele mai multe ori din sursele canalelor cu programe mondene sau de sport, prezentandu-ne cam tot ceea ce face managerul din punct de vedere publicitar sau pugilistic.

Cunoscandu-l drept o persoana ambitioasa, m-am mirat sa vad ca nici macar cu domeniile in care se implicase pe plan local inaintea castigarii postului nu mai interactioneaza foarte insistent. Insa, pana la urma, fiecare isi stie prioritatile…

Posibil ca acel conflict mocnit pe care il are cu edilul-sef sa nu ii permita pasii propusi? M-as mira. Si, oricum, mi s-ar parea de prost-gust ca incompatibilitatea decizionala Basescu-Ponta de la nivel central sa fie pusa in scena si la Hunedoara, in detrimentul tuturor cetatenilor orasului.

Dar, oare, ce si-a propus domnul Mihai Leu cand si-a depus candidatura pentru functia de Administrator public al Municipiului Hunedoara ?

Ca sa aflu raspunsul la aceasta intrebare, am procedat asa cum se cuvine: am solicitat prin e-mail Compartimentului de Comunicare si Relatii Publice din cadrul Primariei un exemplar al Proiectului de Management depus la dosar de candidatul declarat castigator.

Obligati de Legea 544/2001 privind accesul la informatiile de interes public, si nefiind vorba de documente confidentiale, mi s-a raspuns:

ADRESA ALIN BARNA

Asadar, avem privilegiul de arunca o privire asupra invingatorului PROIECT MANAGEMENT .

Pentru cei care nu au dispozitia necesara sa parcurga intregul document de 31 pagini, voi incerca sa ii fac o descriere.

Trecand peste introducerea in proiect compusa din descrierea caracteristicilor municipiului, planul pleaca la drum odata cu nominalizarea obiectivelor pe care si le stabileste pentru mandatul de functionar superior public:

Obiective001Obiective002

Pornind de la o pertinenta analiza SWOT a Hunedoarei

candidatul a intocmit si un plan de dezvoltare care sa asigure indeplinirea obiectivelor sale:

Plan dezvoltare Hunedoara

Identificarea axelor strategice a fost momentul optim pentru nominalizarea actiunilor pe care si le doreste implementate. Sunt atat de oportune incat mi-am permis sa le si evidentiez:

Si…cam atat! Cu planurile.

Urma, dupa castigarea concursului si implicit a postului de Administrator public (City Manager) al Municipiului Hunedoara, sa vedem cum se concretizeaza aceste dorinte. Explicit, cu subiect si predicat, cum le pune Mihai Leu IN PRACTICA!

Pentru ca de acolo discutia se muta in alta directie: ori a) planul de management a fost atat de bine realizat, exclusiv pentru a elimina orice dubiu in privinta competentei candidatului, incat este greu de pus in practica, ori b) castigatorul postului nu reuseste sa implementeze actiunile stabilite in propriul proiect (semnatura de la final certifica asumarea intocmirii acestui plan).

In cazul a vinovati ar fi cei din comisia in care candidatul si-a sustinut proiectul si care nu au incercat sa lamureasca modalitatile de realizare a obiectivelor, iar in a doua situatie cineva ar trebui sa inceapa sa puna intrebari oficiale legate exact de stadiul Realizari vs Obiective!

…Ca trece timpul.

Timpul nostru – al hunedorenilor. Adica viata membrilor comunitatii.

Si e pacat!

 
2 comments on “PREMIERA: Proiectul de management cu care Mihai Leu a castigat postul de Administrator Public (City-Manager) al Municipiului Hunedoara
  1. Abia acum am citit, in sfarsit, proiectul de maangement. Buuun. Ceea ce este imposibil de gasit sunt activitatile pentru obiectivele propuse, rezultatele s iindicatorii acestora. Oare ce-o cuantifica? Iar povestile nemuritoare din nu stiu cate zeci de pagini nici macar nu au referinte. Plagiat la greu! O bibliografie aruncata la plezneala. Mda! Mare om, mare caracter!

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *