Cat ceri pe chiria unei garsoniere in Hunedoara? „Decat” 100 de euro!

Garsoniera

Ba, frate, da’ de unde scoateti toti pretul asta? Atat de fix si atat de ireal?

Hai, ca astea sunt anunturi ale agentiilor imobiliare, dar ce te faci ca in mentalul colectiv al hunedorenilor s-a inradacinat ideea ca o garsoniera, buna-rea, cum e, trebuie sa fie 100 de euro?

Ultimele zile m-am interesat pentru un prieten foarte bun de o chirie intr-o garsoniera mobilata si utilata. Raspunsurile? Decat 100 de euro, normal! Nici macar o mica diferenta, chit ca vorbeam de zone distincte, dotari sau grad de modernizare diferite. Nu conta ca una nu are centrala dar are termopane, ori ca parchetul laminat a fost plusat de spoturi si „broderii” din gips care oricum nu lumineaza superior o garsoniera din varful lu’ Micro 7…

Asta-i pretul pietii, sefu’!

Bine, ba, dar cine e piata asta? Nu noi, astia care ar trebui sa ne intelegem cu voi? Sau voi traiti in lumea lu’ 100 de euro?

 

Nu m-as fi mirat atat de brutal daca nu mi-as fi amintit doua faze traite acum 2-3 ani, in Cluj:

1. Chiria unui apartament cu 2 camere, nou-nout,  super utilat si mobilat, din Floresti, a fost 150 de euro. Lunar.

2. O prietena angajata a unei companii bancare m-a anuntat, zambind, ca din punct de vedere al evaluatorilor imobiliari, Hunedoara este incadrata pe acelasi palier cu Gherla. Punct.

 

Cat despre ce ofera „piata”, intreb si eu: cat de moderna e o garsoniera construita in urma cu 40 de ani, careia i s-au adaugat niste geamuri second-hand si o centrala termica montata acum 10 ani?

 
3 comments on “Cat ceri pe chiria unei garsoniere in Hunedoara? „Decat” 100 de euro!
  1. Esti hunedorean daca platesti 100€ chirie ca sa stai in beci. :))))
    De ce nu stiam de preturile astea,ca avem si noi un garaj :))) una doua il faceam garsoniera.
    Trist. Si e si mai trist ca aceasi regula se aplica la orice tine de vanzare/cumparare. Nu conteaza calitatea, care oricum e proasta in majoritatea cazurilor, ci pretul supus de cei ce detin majoritatea vanzarilor. Asta e….

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *