Vrem turisti la Hunedoara. Teleportati?

Am primit mai alaltaieri cea mai recenta harta murala a Romaniei. Se pare ca este distribuita prin intermediul Consiliului Judetean si are informatiile actualizate mai corect decat ma asteptam. Sunt trecute inclusiv noile tronsoane ale autostrazii care ne tranziteaza judetul. Frumos, pe bune!

Photo0005

Photo0006

Si m-am uitat pe harta asta, dar nu ca pisica in calendar. Ci cu atentie.

Ce am observat? Nu neparat un lucru  pe care nu il mai remarcasem pana acum. Ma refer la modalitatea de informare prin intermediul hartii pentru turistii care isi doresc sa viziteze Hunedoara pe cale rutiera. Ei vad ca pentru a ajunge in orasul care se mandreste cu Castelul Corvinilor sunt nevoiti ca undeva, pe langa Deva (noi, localnicii ne-am familiarizat cu Santuhalmul, dar nu despre noi e vorba aici 😉 ), se vor incadra pe un Drum Judetean. Mai exact DJ 687.

HD

Ok.

Ce inseamna un drum judetean in termeni tehnici? Inseamna o sosea asfaltata (sau NU!) care face legatura intre municipiul resedinta de judet si celelalte localitati componente, indiferent de regimul lor.

Adica TEORETIC nu e nicio diferenta intre drumul care poarta calatorii spre Hunedoara si cel care leaga doua sate aflate in creierii muntilor!

Feregi

Sunt de acord ca astea sunt regulile la nivel national. Dar daca sunt regului perimate si neconforme cu situatia actuala de ce nu se militeaza pentru modificarea lor acolo unde este cazul? Adica aici!

Problema majora este ca nu se face nimic pentru a se indica grafic pe harti ca PRACTIC accesul in cel mai mare municipiu al judetului nostru este facilitat de o sosea de mare viteza, cu doua benzi pe sens si nu de un amarat de drum inutilizabil!!

Si ne mai miram ca nu avem indicatoare pe autostrada?…

P.S.: Articol postat in urma unor discutii savuroase purtate cu remarcabilul strateg si prieten Arpad Kovacs. Arpi

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *