Si-a asumat sau nu eronat Carmen Harau merite in cazul Legii grupelor de munca?..

Am remarcat astazi pe Facebook articolul-ancheta al prietenului Bogdan Haulica, postat pe blogul sau personal, in care dezvaluia adevarul referitor la Legea grupelor de munca, acuzand-o pe deputata Carmen Harau de impostura si minciuna.

Jurnalistul da de inteles ca politiciana hunedoreana si-a asumat rolul de initiator al acestei legi, rol pe care l-a trambitat inclusiv in campania electorala din 2012, si ca in presa judeteana din 18 decembrie 2013 doamna in cauza era laudata pentru „eforturile depuse in privinta trecerii legii” desi in realitate ea absentase de la votul final.

Dupa citirea acestui articol am ramas pe ganduri. Eram mirat de cat de departe poate ajunge tupeul unui om politic atunci cand isi permite sa isi minta cu nonsalanta propriul electorat. Dar imi era greu sa cred ca s-a ajuns chiar atat de departe.

Si am inceput sa analizez si eu situatia prezentata.

Revazand promisiunile din vremea cand era in campania electorala, am sesizat ca actualul parlamentar afirmase ca va corecta textele de lege care nu sunt avantajoase ( in special legea grupelor de munca), NU ca va initia aceste legi!

program-electoral-2012Nu-i totuna!

In ceea ce priveste informatiile aparute in presa, si care ar fi evidentiat rolul decisiv al votului doamnei deputat si o eventuala asumare a initierii acestei legi, din ce am citit eu nu prea reiese asta.

Articol presa

Nu s-a afirmat ca ea ar fi votat aceasta lege, ci doar ca multumita eforturilor depuse si a insistentei de a reaminti importanta legii in fata colegilor parlamentari, s-a reusit ca din a treia incercare prevederile legislative sa fie votate in plen! Mai mult, s-a recunoscut meritul udemeristului care a initiat legea. Si asta intr-un cotidian care nu s-a sfiit sa o atace pe actuala deputata atunci cand nu avusese succes.

Atac la Harau

Faptic, rolul ei in modificarea formei finale a acestei legi este demonstrat in interpelarile adresate Camerei Deputatilor.

In concluzie, imi permit sa imi pun cateva semne de intrebare in cazul acestor afirmatii facute pentru a minimaliza meritele reale ale unui om politic nu intotdeauna agreat. Mai ales ca tocmai ce facusem o analiza a (ne)realizarilor subiectului in cauza…

Ca de-aia avem internet, nu?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *