ATENTIE la inselaciunea „ALITALIA”!!! Anunta-ti prietenii, pentru a nu-i lasa jefuiti!

Am deschis mail-ul primit de la Alitalia mai mult din curiozitate, stiind ca nu am folosit niciodata serviciile acestei companii. M-a surprins ca imi era adresat personal si nu eram „printre altii” in rubrica destinatarilor. E de remarcat, insa, adresa de mail folosita de expeditor!

Alitalia

Inselaciunea potentiala am sesizat-o citind rugamintea sa imi actualizez datele contului pe care il am la ei, repet, stiind ca nu am nici cea mai mica legatura cu compania italiana.

Dorind sa vad ce urmeaza, am dat click pe link-ul indicat si am fost introdus intr-o pagina clonata dupa site-ul real al Alitalia. Diferentele sunt vizibile si din avion, pornind de la adresa site-ului afisata in browser si ajungand la campurile inactive de pe pagina falsa:

Alitalia1

Pagina clonata

Site real Alitalia.com

Site real Alitalia.com

Pasul la care m-am oprit si am decis sa postez aceasta atentionare a fost cel al introducerii adresei si parolei de e-mail. Priviti si voi ce scria in browser!

Alitalia2

Chiar nu imi doresc sa imbogatesc pe nimeni dand dovada de naivitate! Mai ales ca recent o compatimeam pe o prietena careia astfel de infractori cibernetici i-au sustras din cont toata suma agonisita in lunile de munca printre straini…

De aceea, va atrag atentia asupra acestei inselatorii si va rog sa o distribuiti cat mai multor prieteni, pentru a nu-i lasa prada unor persoane pornite pe fraierit neatentii!

Va vor multumi! 🙂

 
0 comments on “ATENTIE la inselaciunea „ALITALIA”!!! Anunta-ti prietenii, pentru a nu-i lasa jefuiti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *