Amendam, nu amendam, romii nomazi tot din greu munceste…

Traian Basescu a fost amendat astazi de  Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru afirmatia facuta public in 2010:

„mai avem o problema care trebuie spusa si care face dificila integrarea romilor nomazi – foarte putini vor sa munceasca. Multi dintre ei, in mod traditional, traiesc din ce fura”

Ok. Facem abstractie de persoana care a facut aceasta afirmatie si de functia pe care o detine in stat pentru ca asumat-o inca de la inceput, intamplandu-se in timpul unei vizite oficiale in Slovenia, ca raspuns la intrebarile adresate de o jurnalista localnica.

Ce nu inteleg eu este unde este discriminarea?

Intreb asta deoarece e vorba despre romii nomazi, adica aceia care se plimba dintr-un loc in altul, cunoscutii in popor ca „tiganii cu satra„. Din ce traiesc ei? Din salariile primite pentru serviciile prestate cu carte de munca? Din comertul cu de-ale lor care se gasesc prin voia Domnului in carutele cu coviltir?

Foto: Florin Esanu/Epoch Times

Foto: Florin Esanu/Epoch Times

Si chiar daca ati avea exemple care sa ma contrazica, Basescu a folosit cu inteligenta sintagma „multi dintre ei”. Ceea ce nu inseamna nicicand ca s-a referit la toti!

Daca tot amendeaza astfel de declaratii, de ce nu obosesc acesti consilieri nationali sa aduca si argumente care sa demonstreze ca „foarte multi romi nomazi vor sa munceasca, putini dintre ei ocupandu-se, traditional, cu furatul…”???

Ca asa e usor sa ne dam corecti, ascunzand mizeria sub pres pana nu mai deosebim nici presul…

Zic si eu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *