Au venit investitorii la Hunedoara! Dar..au plecat in alta parte. De ce oare??

Eu, personal, nu pot raspunde la aceasta intrebare.

Dar va prezint situatia…

Anuntata cu surle si trambite vara trecuta, venirea investitorilor americani de la TRW Automotive la Hunedoara (detalii, aici) s-a materializat atunci cu o vizita in teren si cateva declaratii de presa. Desi edilii ne faceau cunoscuta dorinta oaspetilor de a pune la noi in oras bazele unei fabrici de componente pentru airbag-uri, am tot asteptat sa existe si o urmare practica a acestui anunt. Adica sa vedem cum pe site-urile de profil apar primele oferte de locuri de munca in domeniu – necesare ca aerul intr-un oras macinat de lipsa perspectivelor profesionale.

TRW

Si a trecut anul.

Si am pasit in 2014, fara insa ca vestile bune aruncate ca un praf in ochii locuitorilor sa se si concretizeze.

Nimeni nu a mai zis nimic despre asta.

Si nici n-ar fi avut cum.

Pentru ca ar fi fost contrazisi rapid de realitate: fabrica mentionata, generatoare a 400 de locuri de munca, se va deschide in orasul Roman, din judetul Neamt! (detalii, aici)

Oare ce i-a facut pe americani sa aleaga taman capatul celalalt al tarii?

Sa existe poate un sambure de adevar in zvonurile care sustin ca ar exista un grup de lobby pe langa administratia locala, grup format din reprezentantii companiilor de subansamble auto din zona, deloc incantati de aparitia pe piata muncii a unui concurent care i-ar obliga sa creasca salariile si sa „umble” la calitatea climatului de lucru al angajatilor?

De obicei nu iasa fum fara foc… 😉

Sau sa fi fost la mijloc alte interese, ascunse privirilor celor care mai spera in relansarea vietii sociale a acestui oras?

Nu stiu, doar intreb si eu!..

 
0 comments on “Au venit investitorii la Hunedoara! Dar..au plecat in alta parte. De ce oare??
  1. „Sa existe poate un sambure de adevar in zvonurile care sustin ca ar exista un grup de lobby pe langa administratia locala, grup format din reprezentantii companiilor de subansamble auto din zona, deloc incantati de aparitia pe piata muncii a unui concurent care i-ar obliga sa creasca salariile si sa “umble” la calitatea climatului de lucru al angajatilor?” – exact 😉

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *