Prevenim? Dirijam? Nu. Amendam!

Imi poate spune cineva din Hunedoara cand a vazut ultima oara un agent de la Politia Rutiera care sa dirijeze circulatia intr-o intersectie din oras?

Agent

Macar intr-una dintre cele semaforizate in care semafoarele sunt nefunctionale? Stim cu totii ca recent a avut loc un accident mortal in zona Liceului 2, pe B-dul 1848. Desi a trecut deja o luna, defectiunea nu s-a remediat iar semafoarele continua sa stea stinse. Dar viata merge inainte.

Politistii de la circulatie ar replica destul de simplu „Legea prevede ca in astfel de cazuri, in lipsa semnalizarii luminoase soferii sa respecte semnele de circulatie amplasate in intersectii”. Bine, bine, sunt de acord, dar singurul rol al agentilor nostri este doar acela de a controla si eventual amenda?

Ca, in practica, asta constatam: masinile politiei stau in celebrele deja zone de control din oras, ca niste sperietori pentru cei care se simt cu musca pe caciula, iar domnii cu chipiu alb se ocupa de verificarea documentelor sau alcoolemiei soferilor opriti „prin sondaj” si de inspectarea inventarului autoturismelor selectate.

Eu stiam ca Politia Rutiera are si sarcina de indrumare in vederea asigurarii climatului optim pentru desfasurarea traficului auto in zonele deservite.

Rutiera

S-or fi schimbat atributiile intre timp?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *