Laptopul meu merge BINE cu Mozilla!

Acum stiu si de ce: pentru ca acest navigator reuseste sa tina pasul cu timpul si sa isi innoiasca mereu modul de lucru.

Cum am aflat asta?

Participand aseara la #mozhd2014 . A fost un eveniment in cadrul caruia pasionatul contribuitor Raul Nicolae Malea a facut tot posibilul sa ne prezinte intr-o maniera profi ce inseamna browser-ul Mozilla Firefox si eforturile pe care comunitatea de voluntari ai organizatiei Mozilla le depun in interesul progresului informatic.

Moz

Marturisesc ca eram stapanul unui semivid informational in acest domeniu, avand initial tendinta de a refuza invitatia, simtindu-ma ca un intrus care nu isi gaseste locul la o astfel de prezentare. Ma bucur insa ca pana la urma am dat curs invitatiei, convins fiind de Raul ca nimeni nu s-a nascut invatat si ca nu voi pleca nauc de la evenimentul organizat de Mozilla la Hunedoara.

Si uite asa am aflat despre cine este si ce face Mozilla, cum sa contribui la Mozilla, ce realizari a avut  Mozilla in 2013 si ce planuri de viitor are – interfața Australis, Firefox Accounts, Services. Mi-au placut interventiile legate de noutatile in versiunea curenta a Firefox – Firefox 28 desktop&mobile, cele despre sincronizarea în Firefox – Firefox Sync si Firefox Account dar si dezbaterea puternica iscata in jurul subiectelor despre Firefox OS 1.3 sau despre telefonul ce va fi produs de Mozilla.

Discutiile libere ce au urmat prezentarii mi-au permis apoi sa imi clarific anumite nelamuriri si sa inteleg rolul covarsitor al respectabililor voluntari care prin actiunile lor in localizarea produselor Mozilla dau o mana de ajutor tuturor utilizatorilor mai putin initiati.

Una peste alta, m-am bucurat ca astfel de evenimente sunt organizate si in orasul nostru si ca astfel suntem tinuti la curent cu lucrurile care conteaza, contribuind la o mai buna cunoastere a sistemelor si tehnologiilor performante care fac lumea sa avanseze.

Drept urmare, profit de ocazie sa va informez ca activitatea Mozilla in Hunedoara nu se opreste aici, urmand organizarea altor prezentari ale caror anvergura va creste pe masura ce comunitatea contribuitorilor se va dezvolta. Dar despre toate astea vom fi tinuti la curent de sufletul hunedorean al acestei familii – camaradul Raul Nicolae Malea.

Raul

 
2 comments on “Laptopul meu merge BINE cu Mozilla!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *