Ce-a fost mai intai, oul sau gaina?!

Avis1

La intrebarea din titlu nu am reusit sa ii gasesc raspunsul nici in urma vizitei pe care am efectuat-o la Complexul Avicol AVIS 3000. Nu asta m-a interesat. Ci eram curios cat adevar este in afirmatia regasita pe toate produsele celor de la aceasta firma „Produse obtinute din pui neinjectati„. Desi nu eram intotdeauna convins de veridicitatea reclamei mai ales in zilele astea in care nimic nu e ceea ce pare a fi, acum pot spune ca au dreptate 100%!

Ma gandeam ca, la afaceri facute cu marje mici de profit si cu o concurenta nu intotdeauna onesta, nici in fermele administrate cu pricepere de Alina State nu se face rabat de la relele practici. Dar m-am inselat.

Invitatia organizatorilor evenimentului Fabricat in Hunedoara a venit ca o manusa pe intentiile mele.

Am plecat spre sediul din Mintia al companiei hotarat sa o fac pe spionul care poate demasca minciuna. Eram sigur ca undeva, la un anumit moment al vizitei, o usa ni se va inchide enigmatic in fata, din ratiuni de confidentialitate. Insa realitatea mi-a aratat partea frumoasa a afacerilor: cea in care producatorul isi trateaza clientul cu seriozitate si corectitudine, cerandu-i banii pe ceea ce ii ofera practic si nu pe ofertele teoretice ajustate.

Insotiti pe toata durata de o zi a plimbarii in ferme de catre domnisoara Alina, ca un garant al transparentei usilor deschise, am avut prilejul sa vedem cu proprii ochi intregul circuit al unei intreprinderi avicole.

Eu

Vizita1

Vizita

Pur si simplu ni s-a etalat in fata privirilor tot ceea ce inseamna aceasta industrie: de la ouale puse in incubator pana la produsele din carne frumos ambalate – pregatite pentru a ajunge pe masa consumatorilor care se respecta! Trecand, bineinteles, prin toate stadiile: puii de-o zi, cei mai maricei, gainusele jucause, cele ouatoare sau crescute pentru reproducere si tantosii cocosi pintenati.

Oua

Puimici

Puimedii

GainiRosii

Final

Final1

Inainte de finalul zilei, pur si simplu nu am mai rezistat si m-am auto-demascat, intreband-o pe domnisoara administrator cum e posibil sa reziste pe piata fara sa faca smecherii.

Zambind, mi-a explicat cum profitul companiei este securizat de investitiile realizate in utilaje de ultima generatie, de circuitul inteligent al afacerii, de existenta propriei fabrici de nutreturi combinate si nu in ultimul rand de devotamentul, harnicia, implicarea si profesionalismul angajatilor, rezultand o mixtura pozitiva care a reusit sa infrunte si recenta criza economica.

Utilaj1

Utilaj

FNC

Deci, se poate!

Chiar exista gaini nestresate si pui neinjectati!

Primele se relaxeaza in fermele societatii hunedorene AVIS3000 iar pe ceilalti ii puteti achizitiona din magazinele care comercializeaza produsele reunite sub acest brand ori din cele cu sigla Pro HD.

Pro

*****

Multumesc Dianei pentru fotografii. 🙂

PROHD

PRO HD – Fabricat în Hunedoara este un eveniment organizat de Sebastian Bârgău, Denisa Bârgău şi Călin Bobora, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Hunedoara şi susţinut de AVIS 3000, Carpatcement, RECOM SID Hunedoara şi Aqua Sara / Aqua Sara Facebook. Parteneri: PRO HD, Kooperativa 2.0, Vila Flamingo, Glasul Hunedoarei, Replica.

 
4 comments on “Ce-a fost mai intai, oul sau gaina?!
  1. Pingback: PRO HD - Fabricat în Hunedoara, ziua 1: complexul avicol integrat AVIS 3000 & Recomsid

  2. Pingback: Vizită la Avis 3000 sau un pic despre portretul unui tânăr afacerist român - Chinezu

  3. …nu mai stresati domne’ gainile alea, sa le putem manca si noi – as fi zis poate in alt context…dar, dincolo de gluma, e bine de stiut ca EXISTA acest tip de produse, ca mai sunt inca sanse sa gasesti produse de calitate superioara si pe piata din Ro… le doresc sa ramana seriosi si sa se tina in continuare de treaba

     
  4. ma bucur aline ca ti-a placut ce ai vazut si cred ca esti de acord cu mine ca AVIS este un brand si un sponsor care poate face fata oricand unor pretentii dintre cele mai rafinate pentru fotbalul hunedorean. Explica-le si tu celor care se mai indoiesc inca de asta , poate pe tine te cred si vor proceda in consecinta ,,,,

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *