Grija. La CarpatCement Chiscadaga

Ce va vine in cap prima oara cand va ganditi la un combinat care produce ciment? Zgomot, nebunie si mult praf? Corect! Dar nu la CarpatCement Chiscadaga – membru al concernului HeidelbergCement Group.

Carpat0

Ce mi s-a intiparit mie in minte, in primul rand, dupa vizita pe care am facut-o vineri la acest colos industrial?

Grija!

Un cuvant atat de simplu dar atat de incarcat de valente pozitive atunci cand il raportez la ceea ce am vazut la Chiscadaga.

Pentru ca inca de la inceput si pana la sfarsitul turului de informare, am fost placut impresionat de grija lor. Factor care se regaseste atat in respectarea normelor de sanatate si securitate in munca, cat si in privinta mediului inconjurator, a corectitudinii fata de furnizori si clienti sau a producerii unor materiale de constructie demne de pietele occidentale.

Carpat1

Dar sa le iau pe rand, ca sa intelegeti ca nu vorbesc aiurea.

Protectia muncii, asa cum o denumim generic, ne-a fost prelucrata inca de la sosirea in unitate, fiind rugati politicos sa semnam de luare la cunostinta a regulilor care se adreseaza deopotriva angajatilor, clientilor sau simplilor vizitatori. Am fost echipati conform normelor in domeniu, afland totodata ca ei controleaza statistic, prin sondaj, inclusiv eventualul consum de alcool al celor care pasesc pe poarta fabricii. Noroc ca imi reprimasem tentatia matinala de a bea un pahar cu bere dupa micul dejun. As fi ramas fara posibilitatea de a scrie aceste randuri.. 😛

Protejat

Cunoscator al situatiei localitatilor invecinate care erau acoperite in trecut de praful rezultat in urma proceselor industriale de la fabrica de ciment, am fost placut surprins acum sa constat cat de multa atentie s-a indreptat inspre protectia mediului. O data cu punerea in functiune a unor moderne instalatii tehnologice prevazute cu filtre de ultima generatie s-a reusit eliminarea disconfortului creat locuitorilor din zona. Ba mai mult, grija pentru mediul inconjurator s-a exprimat si se exprima si prin includerea printre combustibilii utilizati in imensele cuptoare a catorva mii de tone de anvelope uzate colectate din regiune. Deseuri care altfel ar fi poluat in continuare zonele de provenienta.

Carpat5

Parte componenta, alaturi de combinatele de profil de la Fieni si Bicaz, a concernului HeidelbergCement Group, fabrica de ciment din judetul nostru a reusit sa se impuna pe piata datorita calitatii superioare a produselor sale, avand intotdeauna grija sa satisfaca solicitarile clientilor care au avut inspiratia si increderea sa le contracteze parteneriatul comercial. Astfel, managerii CarpatCement se pot lauda cu zecile de camioane care se inghesuie la poarta de incarcare a produselor finite. Si toate astea pentru ca echipa manageriala a stiut sa aiba grija de colaborarile initiate si derulate cu succes.

Nu in ultimul rand, grija pentru calitatea produselor este remarcabila, intregul proces de productie desfasurat de-a lungul traseului in forma de U al fluxului bazandu-se pe sisteme de analiza si comanda caracterizate de inovatie si modernism.

Carpat3

Carpat2

Astfel ca, prin grija gazdelor noastre, in loc sa plecam acoperiti de mult trambitatul praf industrial, ne-am luat ramas bun cu chipurile zambitoare luminate de cel mai neumbrit soare care se poate intalni intr-o fabrica de acest gen.

Zambet

Multumim!

 

*****

Sursa foto: http://ghiocel07.wordpress.com

http://serbionel.wordpress.com

http://fashion.diana-ribana.ro

PROHD

PRO HD – Fabricat în Hunedoara este un eveniment organizat de Sebastian Bârgău, Denisa Bârgău şi Călin Bobora, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Hunedoara şi susţinut de AVIS 3000, Carpatcement, RECOM SID Hunedoara şi Aqua Sara / Aqua Sara Facebook. Parteneri: PRO HD, Kooperativa 2.0, Vila Flamingo, Glasul Hunedoarei, Replica.

 
One comment on “Grija. La CarpatCement Chiscadaga
  1. Pingback: Vizită de lucru la Carpatcement din Chişcădaga - Chinezu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *