RecomSid – plamanul viguros din trupul sleit al metalurgiei hunedorene

Celor care traiesc cu impresia ca s-a dus naibii combinatu’  le raspund fara zabava: nu s-a dus de tot, ba, inca mai respira!

Iar unul dintre plamani este intruchipat de o companie romaneasca, cu capital integral privat, care pe langa ca respira o mai si face cu vigoare. E vorba de RecomSid S.A. Hunedoara. O oaza de activitate in desertul selenar al fostei platforme siderurgice.

Desi aveam cat de cat informatii despre ea, vizitand saptamana trecuta aceasta intreprindere am aflat destul de multe lucruri noi. In plus, am avut prilejul sa le si vad cu ochii mei. Pentru ca daca cineva mi-ar fi spus ca in orasul meu se construiesc cu o tehnologie moderna platformele hidraulice de egalizare folosite in rampele de incarcare-descarcare ale marilor spatii comerciale, l-as fi poftit sa cante la alta masa.. 🙂 Dar acum nu ma mai indoiesc de asta! Si ma pot lauda ca in destule magazine din tara si strainatate accesul marfurilor este facilitat de produsele Fabricate in Hunedoara. Asta ca sa nu vorbim de diversitatea confectiilor metalice pe care societatea le produce pentru a asigura trainicia constructiilor civile sau industriale.

Confectii metalice

 

Tot acolo am inteles ce importanta are reinvestirea in circuitul afacerii al intregului profit obtinut de companie. O decizie inteleapta care, alaturi de continua goana dupa clienti compatibili, a condus la traversarea crizei economice fara ca angajatii din productie sa aiba prea multe batai de cap. Nu-i putin lucru ca intr-o perioada in care angajatorii reduceau salariile sau disponibilizau personalul, managementul RecomSid-ului sa reuseasca chiar adaugarea catorva banuti la platile muncitorilor. Si asta in Hunedoara – oras confruntat cu insemnate probleme economico-sociale. Ba, mai mult, chibzuinta in privinta utilizarii fondurilor companiei si a resurselor europene a permis inclusiv retehnologizarea cu utilaje de ultima generatie, eficientizand munca si asigurand o calitate a produselor finite fara de care societatea nu ar putea concura pe pietele internationale de profil.

Utilaj

Utilaj1

Utilaj2

Inchei prin a-mi aminti impresia cu care intrasem in hala : „astia s-au imbracat in salopete inscriptionate RECOMSID pentru ca fusesera atentionati ca vor fi vizitati!..„. Parere care mi-a fost spulberata in cateva minute, atunci cand am vazut pe afisierul din interior anuntul ingalbenit de vremeAccesul muncitorilor este permis doar echipati cu mijloacele de protectie specifice si cu echipamentele inscriptionate cu numele firmei!” . Semn clar ca la RecomSid realitatea nu este fardata doar cand este cazul, ci ca bunul mers al activitatii este o stare de fapt in companie.

Da, in Hunedoara! 🙂

 

*****

 

PROHD

PRO HD – Fabricat în Hunedoara este un eveniment organizat de Sebastian Bârgău, Denisa Bârgău şi Călin Bobora, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Hunedoara şi susţinut de AVIS 3000, Carpatcement, RECOM SID Hunedoara şi Aqua Sara / Aqua Sara Facebook. Parteneri: PRO HD, Kooperativa 2.0, Vila Flamingo, Glasul Hunedoarei, Replica.

 
2 comments on “RecomSid – plamanul viguros din trupul sleit al metalurgiei hunedorene
  1. Multe din vechile „companii” romanesti de pe vremea „raposatului” sunt preluate de firme din afara, dotate cu utilaje si tehnica noua si puse din nou la treaba. Inca suntem o mana de lucru in Europa, cel putin in unele domenii.

     
  2. Foarte interesant articolul si foarte educativ. Pot spune cu cea mai mare incredere ca citirea acestuia m-a ajutat in viata mea de zi cu zi. Tot ce tine de domeniul constructiilor si instalatiilor mi se pare foarte interesant iar prin aceasta cale tin sa ii multumesc celui care a scris acest articol. Daca tot suntem pe acest subiect, al constructiilor si instalatiilor as vrea sa precizez un singur lucru: pentru cei interesati de mai multe informatii legate de fose septice ecologice puteti gasi o lista de preturi fose septice la: http://www.poli-tan.ro/preturi-fose-septice.html

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *