Pentru sanatatea dumneavoastra…

…consumati 2 litri de lichide pe zi. Asa spune reclama ca ne-ar recomanda medicii.

Eu as adauga ca ar fi preferabil sa fie apa. Si imi permit sa o si numesc: Aqua Sara.

Sursa foto: http://serbionel.wordpress.com

Sursa foto: http://serbionel.wordpress.com

Pentru ca am avut sansa sa vizitez fabrica in care se capteaza si se imbuteliaza aceasta apa minerala izvorata la Boholt, in judetul Hunedoara.

O locatie cu o curatenie demna de un laborator medical (ca tot vorbeam de doctori), din care, prin tot felul de procedee chimice de separare sau adaugare a compusilor pe care nu m-am putut forta sa ii retin, se transmite spre mesele consumatorilor o apa minerala de o calitate superioara, fie ea carbogazificata sau plata.

Aqua1

Precedenta mea vizita intr-o zona bogata in ape minerale fusese la Chimindia, acum vreo 10-11 ani, in perioada in care apa curgea pe o teava, avea miros de oua clocite (si nu de-alea bune, de la Avis!) si se incarca ad-hoc in tot felul de recipienti gasiti prin curtea omului.

Va dati seama ce soc am avut cand am ajuns sambata in curtea societatii Aqua Sara! Nici prin gand nu-mi trecea ca acolo ar fi locatia cautata. Prima mea intrebare a fost de o naivitate remarcabila „unde-i valaul pe care aduceti apa?”… Noroc ca gazda noastra primitoare a avut bunavointa sa ne poarte de-a lungul intregului flux de productie pentru a intelege si eu intr-un final care e diferenta intre caruta si limuzina atunci cand vorbim despre apa minerala.

Aqua_gazda

Bine, nu radeti, macar stiam si eu ca si apa plata e tot apa minerala..nu sunt chiar asa de tont!

Si tocmai pentru ca nu prea sunt tont de felul meu, inca ma intreb de ce naiba nu gasesc in marile magazine apa pe care am avut ocazia sa o degust la Boholt. De ce investitia impresionanta in utilaje tehnologice de ultima generatie pozitionate in moderna hala construita din temelii nu are ca efect o comercializare superioara in randul pietei romanesti?

Aqua3

Aqua4

Oare pentru ca ne-am obisnuit sa fim o natie de snobi, care consuma doar produse „de firma”, desi avem la indemana tot ceea ce ne da natura mai bun?!..

Fabricat

 

*****

PROHD

PRO HD – Fabricat în Hunedoara este un eveniment organizat de Sebastian Bârgău, Denisa Bârgău şi Călin Bobora, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Hunedoara şi susţinut de AVIS 3000, Carpatcement, RECOM SID Hunedoara şi Aqua Sara / Aqua Sara Facebook. Parteneri: PRO HD, Kooperativa 2.0, Vila Flamingo, Glasul Hunedoarei, saptamanalul Replica.

 
2 comments on “Pentru sanatatea dumneavoastra…
  1. Pingback: Vizită de lucru la fabrica Aqua Sara din Boholt - Chinezu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *