Arion – primarul paratraznet

Mi-am inceput ziua bombardat cu informatii despre cea mai recenta nerealizare a primarului Hunedoarei – Viorel Arion. Atat in articolul publicat de Hunedoara Libera sub titlul  Primarul Viorel Arion bifeaza inca un esec usturator,  cat si la rubrica celor pusi la colt din cotidianul Glasul Hunedoarei, edilul era personificat drept oaia neagra a administratiei hunedorene. El insusi.

Primar2

 

Primar1

Am inteles ca si-a bagat picioarele in el transport public urban din municipiu, decizand total neinspirat in aceasta privinta. Adica, pe langa ca a decis cumpararea unor mijloace de transport second-hand, a mai decis si subventionarea activitatii derulate in pierdere.

Bine, bine, dar asa merg treburile intr-o administratie locala? Nea’ primaru’ decide dupa cum vrea muschiul lui de ales local?

Sau exista o procedura in urma careia primarul propune iar Consiliul Local voteaza hotararea?

Cum nu prea iau de bun tot ceea ce mi se serveste, m-am documentat putin in cauza.

Si am gasit o hotarare de Consiliu Local (HCL 216/2013) din care rezulta simplu ca buna-ziua:

Avand in vedere nota de fundamentare a Primarului…precum si raportul compartimentului de specialitate nr. 43840/19.08.2013…in urma rapoartelor Comisiei de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanţe  şi administrarea domeniului public  şi privat al municipiului Hunedoara, al Comisiei pentru administraţie publică locală, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, al Comisiei de organizare  şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice  şi de arhitectură, al Comisiei pentru servicii publice  şi comerţ, precum  şi al Comisiei pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, protecţie socială, sportive şi de agrement…Consiliul Local  H O T ĂR Ă ŞT E:

..si urmeaza Hotararea cu deciziile mult blamate.

HCL1

HCL2

Inteleg ca intr-un Consiliu Local format din membri ai diverselor partide politice si unde exista si institutia votului negativ, cu exceptia consilierilor care au absentat la acea sedinta si a lui Palcau Ciprian (care s-a abtinut), toata lumea a fost de acord ca trecerea transportului public local in subordinea municipalitatii este un lucru pozitiv, decizand in consecinta. Nu?

Lipsa

Decizie

Asta desi nimeni nu s-a aratat deranjat de introducerea in ultima clipa pe ordinea de zi a importantului proiect de hotarare. Pentru a va convinge de cele scrise pana acum, puteti citi integral stenograma sedintei – PROCES VERBAL 19.08.2013.

 

Recapituland, constat ca ideea a fost studiata si avizata de catre toate compartimentele si directiile de specialitate din Primarie, propusa de Viorel Arion si votata mai mult decat hotarat de catre 99% din consilierii locali.

Cine este scos tap ispasitor in fata opiniei publice?

Paratraznetul.

Faina treaba… 😉

 

 
One comment on “Arion – primarul paratraznet
  1. Aha! Cred că o să țin lecții gratuite de drept administrativ pentru cei interesați. 😀 Chiar mă gândeam să scriu și eu ceva pe FB legat de acest subiect. E aceeași chestie și la nivel central referitor la Parlament/Guvern.

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *