Pragu’ de Sus a fost SUS!

Ii mai vazusem o data. La nush’ce eveniment de pe la Castel, in inchiderea programului, au concertat si ei. Pragu’ de Sus. Live, cum ii sta bine unei trupe adevarate. Eram destul de infometat la ora aia ca sa ma pot concentra asupra virtuozitatii lor, asa ca nu ramasesem cu vreo parere bine definita despre ei.

Saptamana trecuta, prietenii buni de la Cafe d’art m-au invitat la concertul de sambata seara. Performau nimeni altii decat ei – menestrelii Pragului.

Pragu

 

Am zis why not? si am acceptat cu placere invitatia. O zi destul de incarcata, in care printre altele trebuia sa reamintesc intregii tari ce inseamna pentru noi simbolul CORVINUL si s-o fac cat mai convingator in emisiunea radiofonica de la Sport Total FM, merita sa fie terminata petrecand alaturi de prieteni.

O parte din cei dragi erau plecati din oras, altii isi facusera planuri diferite, dar totusi, seara promitea sa fie faina. Isi anuntase prezenta cu noi si camaradul Daniel Ghiorghita (m-am mirat pozitiv!) si, in plus, tocmai ma sunase unul dintre oamenii care m-au ajutat in viataRobert – sa imi spuna ca vrea sa mi-o prezinte pe incantatoarea lui iubita – irlandeza Allison. 🙂

Bitza

Inainte cu vreo jumate de ora de debutul estimat pe afis, dotati cu alunele si saleurile luate de la Select si insotiti de mereu efervescentul Pancaro, am debarcat in d’art..

Art

Componentii trupei – CALIN BARCEAN – vocal & chitara acustica, COSTEL RASUCEANU – voce, chitara bas, COSMIN BARCEAN – percutii, cajon – isi acordau instrumentele si faceau ultimele probe. Timp la indemana noastra pentru socializarea de sambata seara.

Social1

Social2

Ma mira putin asistenta destul de redusa, insa Adi – administratorul cafenelei – m-a lamurit ca lumea se obisnuise sa vina in ultima clipa. Lucru care, spre satisfactia mea, s-a si intamplat. Ar fi fost pacat ca un asemenea show sa nu beneficieze de aplauzele meritate.

A urmat un spectacol de zile mari, compus din piese proprii sau cover-uri ale nemuritoarelor balade folk pe care le stiam cu totii. Veselie generala si buna-dispozitie!

Prag1

Distrat2

Stropita din belsug de berile racoroase si incurajata de semi-intunericul creat pentru a serba Ora Pamantului (laudabila initiativa!), atmosfera mi-a depasit si cele mai optimiste asteptari!

Baietii chiar canta super! Se pricep si pun mult suflet in ceea ce fac. Si o spune unul care a vazut multe tentative de spectacole folk de rasunet incheiate lamentabil.

Dar show-ul de care va zic a meritat toti banii (10 lei – un chilipir!).

Asa ca va recomand ca atunci cand va veti intalni cu un afis de-al lor, sa ii urmati instructiunile.

Veti sfarsi ca mine: cu bataturi in palme si ragusit din cauza lui Andrii Popa! 🙂

Distrat1

Pentru ca baietii de la Pragu’ de Sus chiar nu lasa pragul jos!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *