Este mai avantajoasa cumpararea unui miel viu decat a unuia taiat?

Fapte:

Vin sfintele sarbatori de Paste.

Sunt un pofticios irecuperabil.

Printre altele, ador carnea de miel, indiferent cum e ea gatita.

PulpaMiel

Am pus ban peste ban si realizez ca imi permit achizitionarea unui miel.

Realitati:

Un kilogram de miel taiat se vinde in Hunedoara la preturi intre 22 si 23 lei, in functie de macelarii.

Un miel taiat are minim 5 kilograme, incluzand maruntaiele si capul.

Mielul viu se vinde la preturi cuprinse intre 9 si 11 lei pe kilogram,  depinzand de greutatea lui.

Operatiunea de taiere costa 20 de lei.

Opinii:

Lana nu o mai achizitioneaza nimeni.

Datorita ploilor, lana imbibata de apa este mai grea cu cel putin un kilogram.

Intestinele nu pot fi valorificate.

Mielul taiat in fata clientului este mai proaspat cu minim 3-4 zile fata de cei aflati in galantarele macelariilor.

Intrebare:

Cum iesi mai castigat: cumparand un miel viu sau unul gata taiat si curatat?

Raspunsul meu:

Voi cumpara unul taiat!

Parerea voastra? 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *