Scurt ghid descriptiv al campaniei electorale care ne bate la usa

***Postare dedicata prietenului Sergiu Nicola***

Sergiu

 

Ati terminat de strans prin case, dupa dezmatul de Paste? Totul e in ordine?

Avem musafiri!

De maine incepe, pentru o luna, vizita ei: a CAMPANIEI ELECTORALE.

Cine e CAMPANIA asta? E o tanti laudaroasa, cu pretentii de fata mare si intretinuta de ani buni de vartosii amanti din tot felul de partide.

Ea va intra in casele tuturor, cu vorbe mieroase, incercand sa ne convinga ca nimic nu e ceea ce pare a fi si ca in realitate tot noi suntem cei care ar trebui sa isi puna ochelarii “de aproape” pentru a-i vedea pe candidati in toata splendoarea lor.

Spre deosebire de celelalte cucoane, asta care ne bate la usa acum e mai emancipata, are un profil mai occidental, de lady, asa…Pentru ca ea ne cere sa ii ascultam povestile despre cetateni europeni, Bruxelles si fonduri de coeziune. Ne zugraveste in culori pastelate cat de vanjoasa e decizia romanului neaos in fata demoazelelor de la vest de Nadlac.

Veti fi surprinsi, poate, de exemplele ei, care nu intotdeauna se pupa cu ceea ce vedeti cu ochiul liber si neindobitocit. Veti afla din cele mai dulci si convingatoare fraze ca pesedistii nu sunt comunisti, ca penelistii nu stiau ce face USL-ul, ca marul popularilor nu are nicio legatura cu oranjul portocalei democrate, sau chiar ca e departe de unguri ideea de a cere autonomia Tinutului Secuiesc! Ce, vorbiti prostii?!

Doamne fereste!

CAMPANIA va va explica, pe intelesul tuturor, uneori argumentand cu mici suveniruri electorale sau spectacole programate doar coincidential in plina perioada de propaganda, ca romanii sunt cei mai viteji si mai drepti dintre traci si ca doar noi meritam sa conducem lumea. Dar asta doar daca punem stampila pe cei care trebuie! Altfel vom suferi in continuare in focurile Iadului, aici, in margine de Bizant…

Noi, ca gazde ospitaliere, nu vom gresi daca o primim in viata noastra. Pana la urma e si asta o latura a libertatii de opinie. Ce trebuie sa facem insa e sa nu ne pierdem capul in fata privirilor ei galese si in vraja soaptelor iubitoare susurate in urechile infiorate.

Campanie

Sa o ascultam, sa discernem corect, sa nu ne lasam influentati ca adolescentii in fata coapselor bronzate de cadana, si sa alegem ce credem de cuviinta.

Chiar daca ea, CAMPANIA, nu se va obosi nici macar o clipa sa ne explice rolul europarlamentarilor romani in mecanismul Parlamentului de la Bruxelles, sau desi suntem constienti ca votul unei persoane instruite, care citeste acest articol, este echilibrat negativ de cel al unui „asistat” care si-l vinde pe-o cinzeaca de rachiu, sa nu uitam nicio clipa ca TREBUIE sa votam!

Pentru ca intr-un ocean de voturi, picaturile de prostie sau dezinteres isi pierd puterea distructiva!

 

P.S: Sergiu, draga, sa-ti trimiti prietenii studenti sa voteze, asta desi stim amandoi ca votul tau si al meu sunt egale cu cele ale Marioarei si a lu’ tanti Toma, cum ziceam si ieri… 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *