Daca nici tu nu te preocupi de propriul viitor, atunci cine sa o faca?

Steag

 

Preluand ideea excelentului articol al lui Vlad Mixich, imi permit sa afirm cu toata convingerea ca viitorul Romaniei poate fi credibil doar alaturat ideii de comunitate europeana!

Neincercand nici macar o clipa sa demonstrez de ce ar fi mai rau sa ne indreptam cu arme si bagaje catre Orient, vreau doar sa va spun cateva din motivele care ma fac sa gandesc pro-occidental:

Mie nu mi-e frica de Europa. Am trait si muncit in Occident si am vazut ce inseamna ca munca ta sa fie apreciata pentru ceea ce faci practic si nu pentru tara de origine care iti este trecuta in pasaport. Indiferent de nivelul muncii prestate, avantajul tau provine din cinstea si implicarea cu care te dedici activitatii.

Mie nu imi este greu sa gandesc cu propria minte. Nu am nevoie sa mi se inoculeze idei mincinoase, indelung prelucrate in laboratoare oculte si testate cu succes pe esantioane reprezentative de persoane dependente.

Am trait pe propria piele frustrarea de a face parte dintr-o natie marginalizata de niste acorduri politice si nu vreau sa ma regasesc in situatia celor care privesc prin exteriorul vitrinei spre o lume guvernata de normalitate.

Spre deosebire de multi romani blazati, nu am incetat nicio secunda sa sper la un viitor mai bun, bazat pe meritocratie si valori fundamentale moderne. Un viitor mai bun nu inseamna implicit emigrare! Pentru ca daca am pleca toti cei care imi seamana am realiza exact ceea ce ei isi doresc: sa le lasam tara pe mainile hulpave! Suntem datori sa luptam prin toate mijloacele pentru a deschide ochii celor din jur si a-i face sa inteleaga importanta lor ca indivizi.

Ma doare cand vad cata ignoranta sapa la temelia fundamentului acestei tari. Cata rea-vointa si cate interese murdare. Cum se continua la infinit procesul de saracire materiala, morala si spirituala a poporului roman, tocmai din dorinta de a-l transforma intr-o masa usor manevrabila. Dar mai mult ma doare sentimentul constientizarii acestei stari de fapt, senzatia enervanta ca simtim acelasi lucru dar ne complacem in mocirla cu un masochism strigator la cer. Dar pana cand?!

EUROPA e NORMALITATE! EUROPA inseamna legi, ordine, respect, responsabilitate si valoare umana. De aceea EUROPA ne pune pe tava bani cu mult mai multi decat ne cere drept contributie. Ne impune doar sa ii luam si sa le justificam cheltuirea in scopul solicitat. Insa tocmai de aceea lor – baronilor – acesti bani nu le plac! Dar noi nu vrem sa intelegem asta, ci punem botul la jelania lor – care se plang ca nu le ajung banii si pentru dezvoltarea tarii. Adica a patriei noastre.

E greu sa schimbam mentalitati. Dar nu imposibil! Trebuie doar sa iesim din ingustimea unui orizont restrans si sa deschidem ochii. Iar daca reusim, sa nu ne pastram concluziile doar pentru noi, ci sa le si imprastiem in jurul nostru. Veti fi surprinsi sa observati ca functioneaza!

Pick

Primul pas? Respectati-va propriul viitor! MERGETI LA VOT! Urmasii va vor fi recunoscatori!

 

 
2 comments on “Daca nici tu nu te preocupi de propriul viitor, atunci cine sa o faca?
  1. Acest ,,mergeti la vot !,, este un indemn la care zambesc si-mi vine sa dau cu buletinul de pamant.Nimeni nu trebuie sa mai traiasca cu frica celor alesi.Adica daca nu alegem bine….si buletinul meu este atat de greu de la atatea stampile si timbre ineficiente !Ce am vrut sa spun,nu va spun…

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *