Deva recicleaza, noi ce mai asteptam?

Am aflat cu placere despre o competitie exrem de interesanta, organizata de Eco-Rom Ambalaje: Orasul Reciclarii 2014. Adica un concurs care stimuleaza un comportament urban intrat in reflex in comunitatile europene care se respecta – cel de selectare si reciclare a deseurilor.

Batalia

Prima reactie? Am verificat daca si mandra Hunedoara este inscrisa in proiect, dar din pacate am trait o mica dezamagire: anul acesta vor participa alte 32 de municipalitati din tara, si anume Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti-Sectoarele 3 si 6, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focsani, Iasi, Medias, Roman, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Slobozia, Targu Jiu, Tulcea, Zalau, Barlad, Braila, Calarasi, Constanta, Galati, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiesti, Slatina, Suceava, Targu Secuiesc si Vaslui. Printre ele, multe cetati cu pretentii occidentale, semn ca intrecerea va fi cu siguranta luata in serios de toti combatantii.

Primariile inscrise in competitie se vor lupta pe mai multe „fronturi”: cel al calitatii serviciilor de colectare separata a deseurilor de ambalaje, al celor mai bune „munitii” de constientizare si mobilizare a populatiei pentru a separa deseurile si, in final, al celor mai mari cantitati de deseuri de ambalaje colectate.

Tocmai pentru ca judetul nostru va fi reprezentat in concurs de municipiul-resedinta, am prilejul de a-i invita pe prietenii din Deva sa se implice in reusita finala. Mai ales ca pe langa satisfactia obtinerii titlului de Orasul Reciclarii 2014 si a mandriei de a avea municipiul declarat drept cel mai dedicat curateniei, vor beneficia si de marele premiu : o zona eco wi-fi – un spatiu inedit de relaxare, 100% eco si cu acces liber la internet – in valoare de 12.000 euro!

Nu de alta, dar daca anul asta nu o vor face se pot trezi ca la anul va fi prea tarziu! Just because sunt convins ca acest articol ii va motiva si pe edilii Hunedoarei sa se inscrie in competitie pentru la anul si bineinteles ca noi vom fi cei care vor invinge!

Cum de ce? Pai daca nici noi nu mai stim sa transformam deseurile in palate si feru’ vechi in bani de beutura

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *