Si muzeele au noaptea lor

Si pentru ca se respecta, ele, muzeele, obisnuiesc sa isi invite prietenii la o mica sarbatoare cu specific dedicat. Nu asteapta cadouri dar se bucura daca le calcam pragul si le suntem alaturi in “noaptea lor”. Noaptea Muzeelor.

Iar eu voi accepta cu drag aceasta invitatie si m-am gandit ca e normal sa va spun si voua de ea.

Ei bine, sambata seara, incercand sa particip cat mai mult posibil si la evenimentul din parc despre care va povestisem joi, imi voi petrece seara la Castelul Corvinilor. Admirabilele gazde care se ocupa de bunul mers al lucrurilor in cadrul monumentului simbol al Hunedoarei si-au facut bine temele si ne asteapta acolo cu o serbare de zile mari, asa cum se cuvine unei asemenea locatii.

Noaptea

Tema aleasa de ei pentru editia din acest an este ocazionata de descoperirea in preajma Castelului a unui mormant in care acum mai bine de noua secole fusese inhumata o tanara domnita, si se va regasi in toate momentele serii. Astfel, programul care va debuta in jurul orelor 20:00 cu punerea in scena de catre Ordinul Cavalerilor de Hunedoara a unui spectacol-reconstituire a ultimelor clipe de viata ale tinerei defuncte, va continua pana spre miezul noptii cu o excelenta expozitie si cateva proiectii de film dedicate Castelului si proprietarilor acestuia.

Fiind vorba de o seara speciala, noi, cei care vom alege sa ne intoarcem spre istorie, vom avea si privilegiul de a vizita cateva din incaperile care nu sunt intotdeauna deschise publicului, beneficiind si de accesul gratuit oferit cu aceasta ocazie.

In concluzie, avem din nou un bun prilej de a aprecia ceea ce conteaza si de a ne petrece o seara altfel din viata cotidiana.

Ne vedem acolo, da?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *