Hunedoara, esti pregatita pentru ceva cu adevarat impresionant?

Sunt sigur ca da!

Pentru ca intr-un oras care arde pasional orice eveniment remarcabil se transforma intr-un grandios foc de artificii.

Iar despre un astfel de eveniment vreau sa va spun acum!

Poate ati aflat deja, sau poate nu, dar e pacat sa treceti cu vederea aceasta ocazie unica de a trai pe viu senzatiile extatice ale unui concert de zile mari. Pentru ca nu in fiecare zi avem sansa ca orasul nostru sa se afle pe o orbita culturala de invidiat.

Spun asta referindu-ma la spectacolul „In the mood for Prokofiev” din cadrul Turneului National Stradivarius 2014.

Stradi1

La baza acestui turneu sta o reteta de succes, ale carei ingrediente sunt:

* doi artisti de renume international, Alexandru Tomescu si Eduard Kunz, care colaboreaza din 2013 si ale caror concerte si recitaluri realizate impreuna au avut ecouri extraordinare. Alexandru Tomescu este unul dintre cei mai renumiti muzicieni din lume. Este omul care a creat o revolutie in muzica clasica romaneasca. In 2006 a infiintat primul turneu de muzica clasica din Romania, sustinut exclusiv din fonduri private. Este singurul artist clasic roman care vinde CD-uri şi DVD-uri in tiraje de peste 5000 de exemplare.
Invitat special in acest turneu alaturi de Alexandru Tomescu este Eduard Kunz. A fost inclus in topul celor mai buni 10 pianisti de maine de catre BBC Music Magazine si concerteaza regulat cu orchestre prestigioase din intreaga lume.

Stradi2

* un program valoros si totodata atractiv pentru publicul de pretutindeni: Integrala Sonatelor pentru vioara si pian de Serghei Prokofiev, precum si o serie de alte lucrari de acelasi compozitor pentru aceste doua instrumente

* un itinerariu care cuprinde 12 orase din tara, Hunedoara avand astfel onoarea de a fi aleasa ca gazda rezonanta a unui concert exclusivist

* o cauza sociala impresionanta – proiectul Hope and Homes for Children Romania. Alexandru Tomescu este mereu preocupat de importanta investitiei si implicarii sociale, de aceea Turneul National Stradivarius este dedicat in fiecare an unei cauze de responsabilizare sociala. Muzicianul si-a dedicat succesiv concertele nevazatorilor, copiiilor hipoacuzici, copiiilor suferind de Sindromul Down, protejarii naturii si patrimoniului. Anul trecut, Alexandru Tomescu a reusit sa stranga cu ajutorul turneului 13.500 de euro pe care i-a donat copiilor orfani sau vulnerabili sprijiniti de această fundatie.

 

Laolalta, ele se vor impleti intr-o creatie artistica de exceptie, sporita de farmecul inegalabil al locatiei in care va fi pusa in scena: Sala Dietei din Castelul Corvinilor.

Si toate acestea pentru noi, toti pasionatii de frumos, cei care suntem capabili sa apreciem lucrurile importante si care cu siguranta vom demonstra si in 29 mai ca Hunedoara respira Cultura!

 

 

 

 

 
One comment on “Hunedoara, esti pregatita pentru ceva cu adevarat impresionant?
  1. Pingback: Cine sunt castigatorii invitatiilor la Turneul Stradivarius » Blogal Initiative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *