Cum sa castigi bani fara munca – studiu de caz

Oglinda cea mai buna a mentalitatii din capul romanilor o ofera simpla comparatie a rezultatelor unei cautari pe Google Romania.

Daca tastati in motorul de cautare expresia „cum sa faci bani fara munca” veti fi incantati sa vi se ofere 2.020.000 de rezultate ale unor pagini care va pot indruma.

fara munca

Asta in timp ce opusul – „cum sa faci bani muncind serios” nu va afiseaza decat un raspuns amarat: 178.000 de rezultate!

muncind serios

Ca in orice alt domeniu, si pe internet oferta raspunde cererii, nu?

Pentru ca pe prea putina lume intereseaza o modalitate normala de castig al existentei. Bineinteles, asta si pe fondul unei stari de spirit generale conform careia munca nu este apreciata la adevarata ei valoare.

Si atunci, de ce ne mai miram? De ce ne plangem mereu ca in tara asta sunt promovate nonvalorile si descurcaretii?

Imaginati-va cum ar fi aratat astazi Germania daca, dupa razboiul care le-a distrus aproape complet tara, nemtii s-ar fi asezat in fund, s-ar fi scarpinat in crestet si ar fi zis „ia hai sa vedem ce combinatii putem incerca!”. Sau „pe cine dracu’ sa pacalim sa ne fie noua bine?”. Sunt 100% sigur ca nu s-au gandit prea mult la variantele astea. Ci au pus mana pe unelte si s-au apucat sa isi reconstruiasca patria. Prin munca serioasa, nu prin smecherii!

La noi? Fara niciun razboi in ultima jumatate de secol, am reusit performanta de a ne ingropa singuri avutia si de a ajunge sa ne lamentam ca suntem prostii Europei. Sau slugile ei!

Dar nicio clipa nu am stat sa ne intrebam: oare ce vrem noi cu adevarat de la viata asta, in tara noastra bogata? Nu! Noi inca ne stoarcem creierii si rupem tastele instrumentelor ajutatoare incercand sa gasim cea mai simpla cale spre imbogatire rapida. Nu neaparat lejera, dar ceva care sa nu presupuna munca serioasa!

 

P.S.: Am pus acest titlu tocmai pentru ca sunt convins ca va atrage ca un magnet mult mai multi interesati decat daca as fi folosit expresia „cum sa faci bani muncind serios”! QED 🙂

 
3 comments on “Cum sa castigi bani fara munca – studiu de caz
  1. Nu știu dacă suntem chiar proștii sau slugile Europei, dar cu siguranță suntem o uriașă piață de desfacere pentru Europa. Primele două sunt la pachet cu a treia!

     
    • Asa cum suntem o uriasa piata de desfacere pentru Europa, de ce nu putem fi si un potent exportator al produselor romanesti pe tarabele europene? Gandeste-te ca noi producem in lei si am vinde in euro! Avantaj noi, nu? 🙂

       

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *