SONDAJ PUBLIC: Care este proiectul prioritar pentru Hunedoara?

La implinirea a aproape doi ani de la instalarea in functie, primarul actual, domnul Viorel Arion, poate afirma ca printre atributiunile administrative cotidiene a reusit si realizarea a doua dintre proiectele pe care le-a promovat in campania electorala din 2012.

Proiecte Arion

Ma refer la redeschiderea Casei de Cultura si la inaugurarea unui patinoar mobil in zona stadionului Michael Klein.

Restul proiectelor, unele dintre ele considerate deloc necesare, se afla in diverse stadii – de la idee la studii de fezabilitate.

Neerijandu-ma intr-un purtator de cuvant al nimanui si nefiind in masura sa judec care este gradul de rentabilitate al anumitor investitii, ci dorind sa studiez modul in care comunitatea locala percepe necesitatile urbei in care traim, mi-am permis sa creez un mic sondaj prin care cei interesati isi pot spune liber, cu toata seriozitatea, opinia.

Asadar, ca cetateni responsabili si implicati in societate, care credeti ca sunt proiectele care ar trebui prioritizate pe termen scurt in Hunedoara?

[polldaddy poll=8078996]

Aveti posibilitatea sa bifati trei raspunsuri. 🙂

 

 

 

 
8 comments on “SONDAJ PUBLIC: Care este proiectul prioritar pentru Hunedoara?
 1. „Centru de promenada – zona pietonala – pe traseul dintre Gambrinus si Teatru” … e o prostie mare, am vazut intr`un oras frumos si modern.. plus ca este mai mare decat hunedoara… „strada” se inchide doar in weekend. e chiar foarte ok 🙂

   
 2. ai punctu pe i.
  la nivel national societatea este praf..societatea civila nu prea exista din pacate..si aici intervine lipsa de informare poate si lipsa de capacitate a romanului de a detine o informatie palpabila si utila.. sunt multi oameni saraci fara scoala la momentu actual(o amprenta lasata de comunism prin ,,defrisarea” elitelor ), plus mass-media care serveste indobitocitarea populatiei.sistemul educational sta pe niste parghii foarte subtiri din care tinerii (ma numar printre ei) nu isi pot indeplini atribui drepturile normale cat si obligatiile lor (o mare vina o purtam chiar noi, ca noi alegem cei luam bun si drept in viata si cu ceea ce ne delectam in viata de zi cu zi)..pentru un tanar de 18` ani viitorul inseamna a-i lua drept exemplu pe becalii sau alte nume penibile din mass-media(sunt educati ca exista ,,smecherie ” si ca scoala nu te ajuta in viata si ca nu-ti trebuie prea multa scoala pentru a ajunge un smecher. drept e, exista tineri care se informeaza,care militeaza pentru un scop..care invata despre si ce reprezinta o valoare si nu se lasa indoctrinati cu orice mizerie. luand ca exemplu societatea civila, cea mai de amploare si cu un target bine definit a fost ,,Uniti Salvam” care putem spune ca au militat pentru a-si atinge cauza,dar care a murit si din care a ramas doar niste dezbateri publice, a lipsit un lider care sa preia initiativa si a coordona capacitatea de a actiona atunci cand este nevoie.ceea ce e de apreciat este ca au iesit fara forta, din simt civic si protejarea mediului si rezistenta impotriva clasei politice si deciziile aberante de a vinde strainului auru nostru.. a murit ce-i drept ,, Uniti salvam” dar sa nu uitam ca pentru luni intregi au scos zeci de mii de oameni in Bucuresti cat si in restul tarii . deci poate ne indreptam spre ceva.. cu pasi mici(parerea mea este ca avem nevoie de un salt la momentul actual) spre a indrepta niste lucruri stricate de intreaga clasa politica.

   
 3. hmm..
  dintr-un mandat nu poti realiza poate nici unul dintre obiectivele de mai sus. Deci privind prin ochii unui primar redau urmatoarele:
  – asigurarea mandatului urmator este de lingusirea celor mai saraci si usor de manipulat;
  – niciodata un primar nu o sa urmareasca decat interesu viitorului mandat si nicidecum dezvoltare urbana.
  – se va urmari dezvoltarea politica(suprematia unui partid politic regional in ceea ce priveste urmatoarele alegeri,prezidentiale,euro,deputati, s.a.m.d).
  Iau in calcul consiliu local,unde am observat ca oamenii sunt medicorii si sunt pusi din diferite interese in functia respectiva. Nu au habar de economie, sport,turism etc.. vor vota ori fie in favoarea partidului, ori in cazul unui independent din influenta altor santinele.
  Dar sa raspund si intrebarii tale daca exista un edil capabil si indeajuns de puternic sa sparga gheata va trebui sa urmareasca urmatoarele target-uri:
  – Somajul.. – creearea unor locuri de munca..(nu ma refer la second-hand, paza si baruri).
  – Folosirea cladirilor iesite din uz din Hunedoara.
  – Cautarea unor legaturi puternice cu orasele din jur pentru o colaborare si dezvoltare urbanistica cat si rurala(ex: puterea transportului in comun, dezvoltarea strazilor si intretinerea lor cat si de o colaborare privind turismul)
  Sunt pro dezvoltare turistica, repunerea linii inguste, si acel proiect exceptional a lui Dan BERA( un om cu un suflet imens si binevoitor)
  Un oras dezvoltat pe turism ar aduce bani cat sa puna Hunedoara pe primele locuri in tara si aducerea mai multor turisti decat va puteti imagina.. dar nu poti aduce turisti daca nu ai ce sa le oferi..aici e vorba si de capacitatea de comunicare a mai multor orase care fac parte din jud. Hunedoara. Turistii vin, petrec 2h la castel si pleaca spre alta destinatie mai interesanta si mai atractiva.

   
  • Ai perfecta dreptate. Problema la nivel national este ca fiecare ales isi gandeste actiunile strict ca proiectie pe durata unui ciclu de mandat, nereusind sa isi extinda viziunea (daca o are) pe termen mediu si lung. Bine, la asta concura, din pacate, si mentalitatea oamenilor de rand, care nu mai au rabdarea necesara pentru a astepta niste proiecte cu o implementare mai indelungata…

    
 4. Alin, plaja pe lacul Cincis nu intra in atributiile primariei Hunedoara. Ar fi trebuit sa cunoasca acest mic detaliu inainte de a impartii acele pliante in 2012 🙂

   
  • Nu este in directa subordonare edilitara a Hunedoarei, dar printr-un proiect comun benefic ambelor parti se poate realiza, daca se considera o investitie viabila! 🙂

    
 5. mi-ar placea foarte mult cand vin la Hd sa ma plimb prin centrul vechi refacut cu magazine moderne in cladiri vechi reabilitate (cum este la Sb) iar strada care duce spre castel sa aiba magazine (acolo unde nu sunt case de locuit..pe la mijlocul strazii este o ruina a unei case vechi care poate ar merita o sansa)..intr.una din cladirile de caramida rosie din apropierea castelului poate un muzeu al combinatului si al exploatarii minereurilor in judet…un muzeu al padurenilor…visez..dintre toate proiectele strandul mi se pare o idee buna..

   
  • Exista un proiect al zonei pietonale care sa lege Centrul Vechi de Castel, impreuna cu un Muzeu al Fierului! Speram sa se implementeze odata cu afluxul mare de vizitatori care incep sa vina in Hunedoara in ultimii ani! 🙂

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *