Tara bogata. Popor sarac. (II)

Spuneam in prima parte, acum un an, despre situatia contractului incheiat cu Bechtel in privinta construirii Autostrazii Transilvania.

Situatia era ceva de genul:

– in mai 2013, Guvernul decide sa rupa contractul incheiat cu Bechtel pentru finalizarea tronsonului Suplacu de Barcau – Bors din Autostrada Transilvania, motivand ca nu vrea sa platim inca 250 de milioane de euro pentru aceasta. In plus, drept despagubire pentru reziliere, ii platim constructorului american inca 38 milioane de euro!

Actualmente, asistam la o mutare demna de filmele cu Pacala:
– astazi se publica pe SEAP anuntul de incepere a licitatiei pentru acelasi tronson, stabilita la o suma cuprinsa intre 219 si 263 milioane euro!!!
– luand in calcul si suma platita ca despagubire, rezulta ca vom plati cel putin cu 7 milioane de euro mai mult decat ar fi fost daca nu reziliam contractul, si mai pierdem si cel putin 1 an si 4 luni degeaba, timp pretios, in care lucrarea ar fi fost aproape finalizata!!!

Bechtel2

Foto: www.rostirea.ro

Bechtel1

Foto: www.economica.net

Cine e hotul, cine e prostul in toata treaba asta regizata de Dan Sova si ai lui?! 😐
Chiar nu raspunde nimeni pentru incompetenta pe banii statului roman???!?!

Hai sa nu zic „inalta tradare a intereselor statului„, dar la „indeplinire defectuoasa a atributiilor de serviciutot s-ar incadra..Nu?

 
One comment on “Tara bogata. Popor sarac. (II)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *