Iar pierde Hunedoara din cauza ambitiilor politice??!

S-a glumit mereu spunandu-se ca in orice bordel ai merge pe fata Pamantului nu vei gasi o curva mai mare decat Politica. Ce sa zic, graitoare comparatie! Nu e ea 100% adevarata insa nici prea departe de realitate nu este!

Am inceput cu aceasta vorba pentru a va introduce in tonul articolului pe care m-am decis sa il scriu acum.

Nu stiu cati dintre voi ma cunoasteti cu adevarat. Multi, putini, important este ca cititi aceste randuri. Deseori am fost acuzat ca sunt partizan desi nimeni nu a reusit vreodata sa o si dovedeasca. Mai ales ca multi au fost surprinsi sa constate ca anumite personaje sau personalitati au fost intr-o zi „certate” iar a doua zi „laudate” pentru faptele lor. Nu pentru orientarea lor politica, sexuala sau religioasa. Ci pentru actiunile lor.

Mi-a placut intotdeauna sa lupt pentru niste valori si cateva principii. Am apreciat omul-om si treaba-treaba. De aceea poate am fost capabil sa incurajez si sa sustin oameni care nu placeau chiar tuturor celor din jur. Nu mi-a pasat prea mult de culoarea politica a celor cu care am interactionat, dar ceea ce am considerat de cuviinta sa spun am spus fara ezitare.

Intrebat o data de un prieten, in urma deselor postari anti-Ponta daca sunt „basist„, i-am replicat simplu: Nu. Doar anticomunist!

Si chiar daca am avut de multe ori un dinte impotriva orientarii unui partid, am stiut sa ii apreciez membrii de valoare. La fel am procedat si in societate. Si o voi face in continuare.

Dar nu despre mine este vorba aici.

Ci despre dezgustul pe care mi-l provoaca eternele lupte de culise al caror unic rezultat este inrautatirea climatului local din comunitatea in care traim. Politica asta, sa nu-i spun altfel, desi mi-ati da dreptate, a facut mereu ca vantul sa bata din directii la care te astepti mai putin. Niciodata nu a permis o liniste constructiva, vegheata de cei care ar trebui sa o incurajeze spre progresul locuitorilor.

Iar Hunedoara parca a fost batuta de soarta, dupa 1989. Mereu ni s-a spus ca suntem dezavantajati de faptul ca primarul are alta culoare politica decat prefectul sau presedintele consiliului judetean, ca iar n-am votat inteligent sau ca vina e la noi. Cine pierdea din aceste lupte politice? Orasul si locuitorii sai!

Nu conta cat de gospodar sau de bine intentionat era edilul, daca era de alta culoare ne trezeam ca suferim cu totii: ioc bani pentru investitii, sprijin cat pentru o comuna, interes minim. Si timpul trecea doar cu speranta ca la urmatoarele alegeri vom avea noroc! Dar nu norocul sa alegem un conducator harnic, ci norocul sa nu ne trezim ca ne lovesc din nou ambitiile politice…Ca asa-i la noi.

Inainte de recentele alegeri europarlamentare parca se facuse liniste. In ciuda tuturor diferentelor doctrinare, parea ca s-a creat in sfarsit o baza a unei colaborari propice dezvoltarii, gasindu-se liantul necesar intre Consiliul Local, Primarie, parlamentarii locali si Consiliul Judetean.

Ce se intampla de atunci incoace insa nu mai e chiar asa de linistitor: s-au nascut noi coalitii politice iar oamenii si-au pierdut valoarea umana – sacrificata pe altarul razboiului intre fostii aliati. Nimeni nu mai tine cont de capacitatea persoanelor aduse in discutie, nimeni nu mai gandeste lucid, toti actorii principali se reped sa loveasca. Se lauda cu voce tare ca au declansat jihadul. Chiar cu riscul nenumaratelor pagube colaterale.

Nu esti cu noi, esti impotriva noastra! Jap! Jos din functie! Trag sforile sa iti arat eu tie cine e jupan aici!

Bine, bine, dar pe noi, pe cei care traim in compania lor, a jupanilor, ne intreaba cineva ceva?! Sau noi suntem buni doar de lingusit in campaniile electorale?

Cat sa mai fim considerati victime neinsemnate si sa asistam fara voie la batalia lor, dar din care noi avem de suferit???

Sper in continuare ca cei alesi sa judece lucid si inteligent iar singura motivatie sa deciziilor pe care le vor lua pentru Hunedoara sa fie interesul suprem al locuitorilor acestui oras secular!

Si nu sunt singurul… 😉

Hunedoara Rex

 
2 comments on “Iar pierde Hunedoara din cauza ambitiilor politice??!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *