La o alocatie de 42 de lei, pentru guvernanti pruncii sunt doar niste cifre in statistici…

Intr-o analiza sumbra suntem informati ca numarul copiiilor nascuti in 2013 in Romania este cel mai mic de la al doilea razboi mondial. Seful Institutului National de Statistica ne avertizeaza ca in aceste conditii ne vom trezi ca pana in anul 2060 vom mai pierde inca 7 milioane de cetateni.

Raportandu-se la cifre, expertii ne explica toate teoriile posibile: ba ca mare parte dintre romanii aflati la varsta procreerii sunt plecati din tara, ba ca a crescut foarte mult varsta la care tinerii se casatoresc. Dar nimeni nu are taria si luciditatea sa puna degetul pe rana!

Pai cum sa mai ai curajul, daca esti o persoana cu picioarele pe pamant, sa mai faci copii in ziua de azi? Ce sa ii oferi? Cum sa reusesti sa te descurci intr-o familie a carui buget este de cele mai multe ori deficitar?

Cu ce te ajuta Statul sau macar prin ce mijloace te incurajeaza sa aduci pe lume o noua viata? Cu o alocatie de 42 de lei pe luna? Intr-o societate caracterizata de cea mai pregnanta nesiguranta trebuie sa ai in primul rand garantata o stabilitate solida pentru a face acest pas. Ca exemplu personal, imi amintesc ce s-a intamplat atunci cand s-a nascut Dara. Primul ajutor pentru cresterea copilului, care inlocuise obisnuitul salariu al mamei, a venit dupa 3 luni de la nasterea fetitei!!! Da, trei luni de zile! Atata dureaza analiza documentatiei si chitibusurile legale! Timp in care orice familie ale carei venituri se vad injumatatite inregistreaza datorii descurajatoare. Asta fara a mai vorbi de faptul ca cele mai mari cheltuieli survin in primele luni din viata noului nascut.

Dara1

Unde este confortul social propice intemeierii unei familii si dezvoltarii ei? Cu totii ne dorim ca pe chipurile pruncilor nostri sa vedem mereu doar zambete, nu lacrimi schimonosite de lipsuri!

Dara2

Tocmai de aceea, ar fi cazul ca cei care ne servesc aceste statistici sa le tranteasca in primul rand pe masa celor care au un rol in luarea deciziilor. Sa le atraga atentia ca asa nu mai merge! Pentru ca sunt sigur ca noi, exact subiectii acestor analize reci, stim cel mai bine care este realitatea. Noi o vedem cu ochii liberi, o traim in fiecare zi!

In timp ce pentru ei, pentru conducatori, miile de vieti amanate sunt doar niste cifre reci.

In cateva statistici! 😉

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *