Nu toti romanii „e” hoti… (II)

Trezit mai inainte de sunetul telefonului fix, mi-am amintit ca trebuie sa merg dupa cateva cumparaturi care nu sufereau amanare. Ca maine e sarbatoare si, ca la romani, haleala e pe primul plan, urmarita indeaproape de bautura nelipsita. 😛

Planuisem de vreo trei zile ca weekend-ul asta as avea chef sa mananc niste chiftele asa ca m-am indreptat pofticios direct spre macelarie. Nu zic care macelarie ca dupa aceea ii fac reclama si nu despre asta vreau sa va povestesc.

carne

Stand la rand, asist la o faza memorabila petrecuta in fata mea, avandu-le drept personaje principale pe vanzatoarea de carne si pe una dintre cliente. Aceasta din urma ii spune macelaritei ca vrea niste franjuri de porc amestecati cu vita, tocati impreuna. Vanzatoarea ii cantareste si incepe sa ii macine, nu inainte de a tasta pe un minicalculator pretul carnii cantarite si a spune cu voce tare: 16 lei!

Clienta se uita peste restul produselor si, decisa, se pare, mai cere niste pulpa de porc, dar sa nu coste mai mult de 20 de lei! Ca la comanda, i se alege pulpa ceruta, ii este cantarita si atunci se petrece greseala: din viteza, vanzatoarea „bate” pe alt calculator pretul bucatii de carne si ii zice doamnei: si cu 20 pulpa, in total 52 de lei!!! Paradoxal, probabil pierduta in propriile ganduri, clienta nu realizeaza diferenta considerabila si incepe sa isi caute in portmoneu, scotand 5 tichete de masa si intreband cat sa va mai dau pe langa bonuri?

Va dati seama ca biata femeie era pe punctul de a plati cu 16 lei mai mult decat cumparase? Destul de atent la intamplare, eu incercam sa imi reamintesc daca mai ceruse ceva inainte, de ajunsese la acest pret total. Cu siguranta ca si vanzatoarea facea acelasi lucru in momentele alea, pentru ca dupa nici 10 secunde, a exclamat: stati doamna sa va mai calculez o data, ca v-am cerut prea mult! Nu are cum sa coste atata! Cred ca am calculat pe celalalt calculator si era altceva „batut” inainte.. Mai dati-mi sa vi le cantaresc o data!

Bineinteles ca greseala s-a corectat si clienta a platit pe carne exact atata cat facea – 36 de lei, si nu 52 cum ii ceruse initial domnisoara de dupa tejghea!

Si asta, repet inca o data, fara ca femeia sa fi sesizat ca e o eroare de calcul! Sunt convins ca ar fi plecat linistita acasa, convinsa ca a facut o buna afacere si ca va gati niste produse pentru care familia o va felicita.

Dar a avut noroc sa dea peste o vanzatoare onesta.

Pentru ca nu toti romanii „e” hoti! 🙂

 
2 comments on “Nu toti romanii „e” hoti… (II)
  1. aproape mereu babutele care vand lactate in piata se pacalesc daca le ceri pe rand mai multe produse , le dai bani mari si apoi alti bani sa dea restul mai usor, insa mereu le corectez pt. ca nu vreau sa le insel ! tine de omenie !

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *