Alt meci cu victime in Campionatul National de pupat moaste

Mai mult ca sigur ati auzit si voi stirea despre moastele lui Constantin Brancoveanu, stire devenita obisnuita deja in Romania: la pelerinajul de la o manastire din Dambovita, imbulzeala a fost atat de mare incat 10 femei au avut nevoie de ingrijiri medicale in urma socurilor produse de inghesuiala plusata de caldura naucitoare.

Imaginile sunt deosebit de expresive si arata, scuzati-ma, nici mai mult nici mai putin decat o turma care nu are nimic sfant in ea.

moaste1

Foto: www.cronica-gaestiului.ro

moaste3

moaste2

Foto: www.cronica-gaestiului.ro

Inteleg ca oamenii aceia sunt deosebit de credinciosi si ca spera, potrivit declaratiilor lor, ca atingerea raclei la va ajuta pentru sanatate, in viata si la serviciu, insa tot nu pot accepta o astfel de mentalitate. Banuiesc ca persoanele care au avut de suferit stiau de la inceput la ce se expun. In primul rand, asa cum am scris mai sus, acest tablou este mai mult decat obisnuit in astfel de cazuri. Nu a fost o surpriza pentru nimeni dintre cei care afla de intamplarile petrecute la moaste. Era ceva daca inghesuiala asta s-ar fi intamplat acum pentru prima data sau ar fi fost produsa din cauze imprevizibile. Dar nu, toata inghesuiala a fost, ca de obicei, rezultatul cerbiciei bizonilor si bizoancelor care spera ca apropierea de sfintele oseminte le sterge cu buretele toate pacatele facute inainte, in timpul si dupa inchinare! In plus, nu-mi spuneti mie ca vatamatii nu se stiau inca de acasa ca fiind persoane cu probleme de sanatate. Ca doar nu i-o fi lovit boala taman in ziua cu pricina. Ba, tocmai erau constienti ca sunt niste oameni bolnavi si ca aceasta incercare le poate fi fatala. Dar ei „s-au riscat”…

Norocul lor a fost ca intr-adevar Dumnezeu i-a ajutat.

Altfel n-ar fi rezistat bataliei moastelor si astazi am fi vorbit despre niste raposati.

Ca pana si credinta mai cere uneori oleaca de creier… 😉

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *