Dragi investitori germani, do you speak English?

Se pare ca lucrurile se misca. Astfel, am remarcat pe pagina oficiala de Facebook a Primariei Municipiului Hunedoara un link care promitea sa fie interesant. Altfel nu l-ar fi postat, banuiesc.

prim

Asa s-a si dovedit, dupa ce l-am accesat. Pentru ca e vorba de o publicatie a Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane. Iar pe ultima pagina troneaza cu mandrie o prezentare atractiva a municipiului nostru – Hunedoara.

M-am bucurat sa vad ca potentii investitori germani sunt informati despre facilitatile pe care specificul post-industrial al „cetatii de fier” le poate oferi celor interesati. E o dovada de proactivitate in privinta gasirii solutiilor pentru combaterea somajului, de genul „nu asteptam sa ne caute investitorii, ci ne luam noi ranita in spate si plecam in intampinarea lor!”

Invest

Ce n-am inteles insa este detaliul din finalul prezentarii, mentionat la rubrica de contact a articolului: conversatia se va purta in limba engleza. Asta in conditiile in care stim cu totii cat de nationalisti si de radicali sunt nemtii in privinta utilizarii limbii lor in detrimentul celei engleze! Si mai ales ca administratia locala beneficiaza de serviciile unui city-manager al carui avantaj decisiv in concursul pentru post a fost tocmai cunoasterea limbii germane!!!

Si atunci?…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *