Alin Barna, presedinte executiv FC HUNEDOARA: “Si de acum incolo, in tot clubul, cuvantul de ordine va ramane “munca”!”

Alin Barna interviu

Rep: – Domnule presedinte, iubitorii fotbalului hunedorean isi doresc sa afle cum ar caracteriza conducerea clubului perioada scursa de la reluarea pregatirilor si pana acum, in pragul etapei a treia a returului. Care este opinia dumneavoastra?

Alin Barna: – Incepand prin a-i saluta pe toti cei interesati de soarta echipei noastre, continui spunand ca imi permit sa vorbesc si in numele celorlalti colegi din conducerea executiva, domnii Stroia Daniel si Ghiorghita Daniel. Si fac asta pentru ca punctele noastre de vedere, chiar daca nu converg intotdeauna, se mediaza in cursul sedintelor zilnice de analiza a situatiei.

Perioada de timp la care va referiti poate fi exprimata printr-un singur cuvant: munca! Alaturi de seriozitate si profesionalism, munca a fost cuvantul de ordine in tot acest timp, la toate nivelele clubului nostru, indiferent ca vorbim de conducatori, antrenori, fotbalisti sau alti angajati. Comunicarea permanenta intre noi a fost si elementul care a dezamorsat potentialele situatii explozive cauzate de lipsa pentru aproape trei luni a vreunui ban in cont.

Rep: – Asadar, s-a muncit, sustineti dumneavoastra. Care a fost, totusi, motivul insuccesului din etapa inaugurala, de pe teren propriu? Pentru ca munca bine facuta s-ar transpune in rezultate pozitive, nu?

Alin Barna: – Vorba proverbului, “numai cine nu munceste nu greseste!”. Revenind la intrebarea dumneavoastra, inca de la inceputul acestui proiect am luat in calcul si posibilitatea ca, incepand drumul bazandu-ne strict pe jucatori localnici si tineri, rezultatele nu vor veni peste noapte. Nu e usor sa omogenizezi un lot cu niste jucatori care nu se cunoasteau intre ei si fara sa faci achizitii costisitoare care sa sporeasca din exterior valoarea echipei. Tocmai de aceea am tinut cont de aceste aspecte atunci cand am analizat evolutia din meciul cu Minerul Motru. Asta nu inseamna insa ca am “bagat sub pres” esecul, drept dovada stand faptul ca masurile luate dupa partida au condus la recuperarea punctelor pierdute, cu chiar prima ocazie, in deplasarea de la Turceni.

Rep: – Ne puteti spune ce masuri s-au luat fata de jucatori si colectivul tehnic?

Alin Barna: – Nu e corect sa fac publice deciziile adoptate, nefiind adeptul spalarii rufelor in vazul lumii si neconsiderand profesionist sa ne laudam in gura mare cu hotararile care imbunatatesc lucrurile. Important e ca ele exista si ca au fost constientizate de toti cei vizati.

Rep: – Destule voci l-au blamat pe antrenorul principal Titi Alexoi dupa prima etapa. Credeti ca au fost indreptatite?

Alin Barna: – Ca intotdeauna, la Hunedoara, pretentiile sunt foarte ridicate si asumate de toti cei partasi la acest proiect. Era inevitabil ca, la suparare, sa nu se arunce cu acuze in toate directiile. Repet inca o data: conducerea tehnica a echipei se bucura in continuare de toata sustinerea noastra, mai ales in conditiile in care urmarim antrenamentele zilnice si remarcam nivelul tehnico-tactic ridicat pe care profesorul Alexoi il implementeaza in cadrul lotului. Ramane doar sa ii capaciteze psihic pe tinerii fotbalisti pentru a depasi emotiile jocurilor de pe teren propriu si a spulbera tracul care le toarna plumb in ghete atunci cand pasesc pe acest gazon incarcat de traditie. Daca antrenorul ar fi fost nepriceput, insuccesele ar fi venit in linie, unul dupa altul, indiferent unde am fi jucat! Dar uitati-va si dumneavoastra, din cinci victorii obtinute in acest sezon, patru au fost obtinute in deplasare, acolo unde jucatorii nostri se relaxeaza si transpun in joc ceea ce exerseaza la antrenamente.

Rep: – Sunteti acuzati ca nu aveti experienta, ca sunteti necopti pentru a duce cu bine la final acest rol. Ce va lipseste?

Alin Barna: – Asta cu experienta m-a facut sa rad mereu…orice tanar este refuzat la angajare pentru ca nu are experienta. Pai daca nu i se da sansa sa lucreze in domeniu, unde sa acumuleze experienta?? Am inteles ca slujitorii fotbalului considera acest sport ca fiind o “casta” in care cei neinitiati sunt cu greu primiti, dar cu ce suntem noi – eu si Ghiorghita – dezavantajati de faptul ca nu am carat sacul cu mingi toata adolescenta? Repet, aceste afirmatii ma fac sa rad si sa le consider partial constructive..Pana la urma, actuala functie, chiar daca ma onoreaza mai mult decat se poate observa, nu este net superioara pozitiilor mele profesionale anterioare. Vorbim totusi de un club de liga a treia…

Rep: – Ati primit cu bucurie vestea ca autoritatile locale si judetene v-au aprobat finantarea pentru acest an. Cum va simtiti cu buzunarele pline?

Alin Barna: – Da, e normal sa ne bucuram atunci cand vedem ca factorii decizionali inteleg importanta finantarii fenomenului sportiv si a unicului club de fotbal care reprezinta judetul la nivel divizionar. Dar de aici pana la “buzunare pline” e cale lunga! Spun asta deoarece sumele votate nu acopera in totalitate necesarul clubului pentru intregul an financiar, noua ramanandu-ne sarcina sa obtinem diferenta de bani din diverse alte surse. Mai mult, stim cu totii cat de greoaie este procedura virarii efective a banilor aprobati. Acest lant birocratic face ca, iata, noi sa fi depasit jumatatea lunii martie iar banii necesari sa fie inca “in asteptare”!

Revenind la intrebarea anterioara, nu iti trebuie experienta pentru a conduce un club atunci cand conturile sunt burdusite. Nu imi iasa din minte necesarul bugetar pentru anul competitional 2010-2011, de aproape 21 de miliarde de lei vechi, cu salarii de sute de euro, si cu nerealizarea pe linie a obiectivelor propuse… dar putini vad obiectiv lucrurile.

Rep: – Ce planuri aveti pe termen scurt si mediu pentru echipele de copii si juniori?

Alin Barna: – Impreuna cu colegii mei ne indreptam zilnic atentia spre acest important compartiment al clubului – Centrul de Copii si Juniori. Astfel, in cel mai scurt timp vom regla deficitul de echipament si materiale auxiliare al tuturor echipelor. In plus, ne-am asumat raspunderea ca vom incerca sa dam curs cat mai multor invitatii la turneele nationale si internationale adresate tinerilor fotbalisti, pentru a le oferi copiiilor sansa sa se dezvolte in competitii puternice. Muncind cu dedicatie, toti antrenorii vor reusi sa duca la bun sfarsit ceea ce ne-am propus!

Rep: – Am inteles ca ati pierdut procesul cu Casito Turism, “celebru” pentru factura aferenta cantonamentului din 2012. E adevarat?

Alin Barna: – Intr-adevar, in prima instanta, total inexplicabil, judecatoarea a acceptat documentele prezentate de Casito Turism si ne-a obligat sa dam curs somatiei de plata. Spun “inexplicabil” deoarece pe aceleasi documente s-a dat anterior o sentinta definitiva total opusa, de atunci nemaiexistand vreo modificare a spetei. Noi n-am stat insa cu mainile in san si am contestat decizia, chiar astazi avand un termen de judecata la Hunedoara. Prezent fiind la sedinta, pot spune ca sperantele sa ni se dea dreptate au crescut vertiginos, una dintre cele doua doamne judecatoare anuntand ca se abtine de la pronuntare – dansa fiind chiar magistratul care acum doi ani ne daduse dreptate in dosar!

Indiferent de decizia acestei instante, noi nu vom renunta sa ne aparam sansele, mergand inainte pana la epuizarea tuturor solutiilor juridice avute la dispozitie! Suntem mandatati sa gestionam bani publici, nu ne putem juca!

Rep: – Trecand de la una la alta, am ajuns si la final. Cum vedeti perioada urmatoare?

Alin Barna: – Noi ne continuam neabatuti proiectul, indiferent de piedicile care ni se pun, atata timp cat vom avea mandat pentru a conduce acest club. Sunt sigur ca echipa de seniori va creste de la meci la meci, capatand incredere, si ca va demonstra ca merita sa reprezinte cu onoare intregul judet. Si de acum incolo, in tot clubul, cuvantul de ordine va ramane “munca”, la seniori, copii si juniori sau feminin, dar si in birourile administrative!

 

Sursa articol: www.corvinul1921.ro

 
One comment on “Alin Barna, presedinte executiv FC HUNEDOARA: “Si de acum incolo, in tot clubul, cuvantul de ordine va ramane “munca”!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *