Presedintele fotbalului hunedorean – doi ani de povestit la nepoti (ep.3): Clarificari necesare pentru cei cu un dezvoltat simt „civic”

Din dorinta de a explica onest ce a insemnat in cifre mandatul meu de doi ani ca manager general al activitatii clubului FC Hunedoara, postasem aici un articol cu o prezentare necesar/venituri/cheltuieli/datorii reala a situatiei.

Astazi, din cate am inteles, a fost convocata o sedinta extraordinara a Consiliului Local Hunedoara in care, printre altele, dar se pare, cel mai important punct al discutiilor, a fost si prezentarea raportului final al auditului comandat la club dupa ce am demisionat. Interesant este ca desi se stia despre ce se va discuta in sedinta, NIMENI nu m-a anuntat si pe mine ca ar fi corect sa particip pentru a-mi prezenta si eu punctul de vedere, in calitate de gestionar a activitatii clubului in perioada mentionata. Si mi se pare anacronic procedeul judecatii publice fara citarea „invinovatitului”.

Nu-i nimic.

Doar de-aia exista grupul de Facebook intitulat „Grupul de initiativa „Civica” – Hunedoara„. Ca sa afle tot hunedoreanul interesat cele mai „apolitice” informatii din mediul virtual regional… Am folosit cuvantul apolitice intre ghilimele tocmai pentru ca mi-am amintit de eruptia de auto-felicitare de dupa recentele alegeri locale

Screenshot_2016-06-08-12-14-09

 

Si iata ca tocmai de acolo, din acel grup de socializare ai carei majoritati a membrilor o consider onesta, implicata si cu o inteligenta peste medie, dar pe care am ales de mult sa nu il mai iau in considerare, am aflat „ca un traznet” si vestea:

Civica

 

Socant! Extraordinar! Speechless! Dezastruos! Incredibil!

Ma opreste lumea pe strada sa imi ceara explicatii. Sa iau in calcul sa plec din oras, stupefiat de rusinea de a ingropa fotbalul hunedorean?

Sau sa va pun aici o balanta contabila analitica emisa pentru data de 30.06.2014, cu o zi INAINTE sa accept functia de Presedinte al clubului FC HUNEDOARA?

Hai mai bine sa las cifrele sa vorbeasca:

Balanta1

Balanta2

 

Balanta3

 

Balanta4

Situatia financiara a clubului la 30.06.2014

 

Hei, dar ce spun cifrele?

Ca am preluat clubul cu datorii de aproape 11 miliarde la 1 iulie 2014?!????

Si ca acum a rezultat ca datoriile sunt de 13 miliarde?

Deci ca am mai acumulat 2 miliarde datorii in doi ani?

Dar mai spune cineva ca 1.2 miliarde din ei tocmai trebuie sa intre in contul clubului prin proiectul pe Legea 350 de la Consiliul Judetean pentru facturi deja emise (implicit parte din datoriile actualizate)???

Si ca, conform bugetului de venituri prognozat pentru anul 2016, in total de acum pana la sfarsitul anului mai trebuie sa se vireze in contul clubului suma de 5.8 miliarde?? Bani suficienti pentru plata datoriilor curente si pentru desfasurarea competitiilor in care echipele clubului ar trebui sa fie angrenate!!!

Eh, dar e greu sa si muncesti pentru a gestiona acesti bani, pentru a-i atrage, a-i gandi, a-ti asuma niste decizii manageriale si a-i deconta legal…

…Asa ca alegem varianta cea mai convenabila dar si mai ilogica: tragem obloanele si ii aruncam in carca lui Alin Barna niste acuzatii sperand ca el va continua sa fie prostul care tace si inghite asa cum a facut-o in ultimii doi ani…

(va urma)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *