Mi-am preschimbat permisul de conducere. Cum am procedat?

Au trecut deja 10 ani de cand am devenit sofer cu acte in regula. Vreme lunga, fara incidente sau accidente demne de bagat in seama. Dar indeajuns de lunga pentru a ma trezi ca imi expira permisul de conducere.

Profitand de pauza profesionala in care ma regaseam, am inceput demersurile pentru a-mi procura un nou carnet de sofer. Ma speriase si proaspatul mediatizat scandal cu Tariceanu si „ocolirea” lui smechereasca a cozii, si chiar nu aveam de gand sa las pe ultima clipa toata operatiunea si sa devin pieton fara voie.

Dar sperietura a fost doar asa, ca sunt eu mai precaut. Cel putin pentru noi, cei din Hunedoara, toata faza asta cu reinnoirea permisului de conducere pare a fi mult mai simpla decat in alte parti ale tarii.

In primul rand am mers la un birou de copiat acte (celebrele xerox-uri, cum le numeste lumea) si mi-am luat o fisa medicala a conducatorului auto, pentru un pret derizoriu, de 50 de bani. Cu actul completat cu informatiile personale de identificare, am mers la medicul de familie, care, contra unei taxe de 20 de lei, mi-a completat pe fisa istoricul relevant din punct de vedere medical, confirmand ca sunt apt pentru conducerea autovehiculelor.

Pasul urmator: am aflat de la prietenul Lucian ca langa piata, in cladirea fostei „policlinici cu plata” (cum o stie tot hunedoreanul), functioneaza un cabinet medical la care poti obtine toate celelalte avize medicale necesare. Am sunat la numarul de telefon al cabinetului – 0723070848 – si am aflat ca nu e nevoie de programare, dar ca programul e destul de limitat : doar marti si joi intre orele 17-18.

Joi, la ora indicata, m-am asezat frumos la randul format din ceilalti interesati, si in intervalul unei singure ore am trecut prin cateva incaperi unde am fost consultat de catre medicii specialisti care trebuiau sa imi parafeze permisiunea de a conduce. Cu „ochi de vultur” si „urechi de ogar”, nu am avut nicio emotie, la final primind fisa completata integral (exceptand analizele de sange care nu erau necesare), in schimbul platii a 80 de lei.

A doua zi, cu dosarul complet (carte de identitate, permis de conducere in curs de expirare, fisa medicala mentionata – toate in original si copie), am mers la Deva, la Serviciul Permise si Inmatriculari auto, vis-a-vis de Reno, la etajul 1 al cladirii unde functioneaza si Casa Casatoriilor, unde, surpriza mare!!!, nu erau decat 2 persoane inaintea mea.

Am mai platit la fata locului (nu la CEC sau la Trezorerie!!!) taxa legala de 68 lei, am prezentat dosarul cu documentele solicitate, mi s-a facut o fotografie si mi s-a inmanat o dovada care imi permitea sa conduc pana la primirea noului permis de conducere.

Permis pe care, la fel de surprinzator, l-am primit prin posta, la adresa indicata de mine, in 3 zile lucratoare de la depunerea dosarului!!! 🙂

Si uite asa am rezolvat-o si pe asta, mult mai usor decat m-am asteptat si intr-un timp care aproape ca facuse inutila eliberarea acelei dovezi temporare de circulatie! 😉

permis-verso

Deci, nu e greu deloc!

Cum multe lucruri sunt clar mai usoare decat ne imaginam atunci cand suntem pusi sa le rezolvam.

Si oricum, nu trebuie sa ne pierdem speranta!

Pentru toate celelalte exista ADAL! 🙂

adal-sigla-mica

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *