OMUL ZILEI (17.09.16)

vilceleanIoan Vilcelean – initiatorul simpozionului stiintific „ISTORIE SI MEMORIE – CALAN, 55 DE ANI CA ORASdesfasurat astazi in orasul de pe malurile Streiului.

Organizat de Primaria si Consiliul Local Calan impreuna cu Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, in colaborare cu Directia Judeteana pentru Cultura Hunedoara, Muzeul de Arheologie, Istorie si Etnografie Hunedoara, Castelul Corvinilor Hunedoara si Liceul Tehnologic „Ovid Densusianu” Calan, cu concursul Asociatiei Profesorilor de Istorie din Romania si al Asociatiei „Calan 1387”, evenimentul moderat excelent de jurnalista Ada Beraru a reunit o pleiada de istorici de renume, propunandu-si si reusind sa identifice cateva repere importante in directia perspectivelor si strategiilor de dezvoltare socio-economice si turistico-culturale ale zonei vizate.

Dintre prezentarile realizate de distinsii invitati, au atras atentia temele „Patrimoniul arheologic si istoric al orasului Calan – stadiul cercetarilor si mijloace de valorificare turistica” (Dr. Sorin Tincu), „Aquae – Baile romane” (Dr. arhg. Adriana Pescaru si Eugen Pescaru), „Dacii si dealul Magura” (Prof. Teofan Draia), „Cnezatele zonei – Particularitati istorico-etnografice ale zonei Calan” (Prof. Ioan Sicoe), sauDeportare si solidaritate interetnica” (Prof. Marilena Draia), oriCalan – istorie, turism, dezvoltare” (Dan Bera).

calan

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *