Actul obligatoriu de care ai nevoie ca sa iti vinzi masina!

Conform noii legislatii fiscale, de acum incolo persoanele care isi vand autoturismul trebuie sa depuna la organul fiscal local un contract care sa ateste instrainarea bunului respectiv ( MODEL 2016-ITL 054)
itl-054Astfel, daca vanzatorul si cumparatorul au domiciliul in tara, persoana care vinde autoturismul trebuie sa prezinte autoritatilor fiscale locale contractul original de instrainare-dobandire, impreuna cu patru copii certificate ale acestuia.

Mai exact, originalul ramane la persoana care cumpara autoturismul, restul exemplarelor certificate trebuind sa ajunga in arhiva organului fiscal local, la Serviciul Public Comunitar Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (exemplar pe care se inscrie, de catre organul fiscal de la domiciliul cumparatorului, numarul de inregistrare din Registrul de evidenta a mijloacelor de transport supuse inmatricularii/inregistrarii), respectiv la organul fiscal local unde isi are domiciliul fiscal persoana care cumpara autoturismul, ultimul ramanand la persoana care vinde autoturismul. Transferul acestor copii intre serviciile mentionate cade in sarcina organului fiscal local, nefiind necesara deplasarea persoanelor implicate in tranzactie.

Varianta printabila a formularului de instrainare/dobandire a unui mijloc de transport, in conformitate cu Ordinul nr. 1069/1578/114/2016 al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Afacerilor Interne, o puteti descarca de aici!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *