Ce cauta cititorii cand ajung pe blogul meu?

De multe ori obisnuiesc sa fac cate o analiza a profilului celor care imi citesc blogul. O faceam si inainte sa trec pe alinbarna.ro, o fac si acum..

scriere

Dincolo de sortarea informatiilor legate de preferintele privind subiectele articolelor, urmaresc, asa cum e si normal, si care sunt sursele prin intermediul carora scrierile mele ajung sa isi imbunatateasca impactul public sau instrumentele generatoare de accesari.

Unul dintre cei mai relevanti indicatori atunci cand faci o astfel de analiza este cei mai folositi termeni de cautare.

Stiti si voi, ca oameni conectati la tehnologia contemporana, cum e: ai intrat in pana de retete pentru o cina rapida? Dai un search.. Vrei sa vezi cat de chimice sunt ingredientele pastei de dinti pe care o folosesti? Cauti pe google.. Rareori mai intrebi un prieten.

Bineinteles ca atunci cand folosesti un motor de cautare pe internet vei fi indrumat spre articolele cele mai relevante postate pe site-urile diverse care le gazduiesc. Site-uri care, iata, te primesc in vizita!

Ok.

Hai sa vedem atunci ce au cautat musafirii care au fost indrumati spre caminul blogului meu*:

statistici-cautare

* Analiza se refera strict la articolele postate pe blogul initial, inainte de a ma muta aici.

Surpriza mea cea mai mare a fost sa vad ca banalul rivanol a fost cuvantul-cheie care mi-a trimis cei mai multi cititori!!! Cuvant folosit intr-un articol deloc de specialitate, ci doar intr-o povestioara traita pe propria piele care merita prezentata si pe blog. Nu stiu cat de incantati au fost cautatorii cand au vazut ca nu gasesc informatia asteptata dar sunt sigur ca macar au tras un invatamant din patania mea.

Sintagma (cu diversele variante de cautare) cea mai intens utilizata a fost contestatie amenda radar, cuvinte care au si facut ca articolul referitor la acest instrument de aparare impotriva amenzilor incasate sa fie cel mai vizualizat ever. Multitudinea de cititori inspirati de experientele mele rutiere a transformat articolul intr-un veritabil forum pe aceasta tema iar victoriile obtinute in instanta imi trimit si acum cate o cunostinta care ma roaga sa il ajut sa isi conteste vreo amenda.

Celelalte cautari de top sunt aparent normale, termeni ca alin barna, lacul cincis, carmen harau, sau continand diverse institutii ori servicii din Hunedoara demonstrand interesul crescut al cititorilor fata de ceea ce se intampla cu adevarat important in partea asta de tara.

Asa ca, si de acum incolo, sa nu va mire daca atunci cand veti da un search pe Google dupa subiectul cautat va veti trezi invitati sa imi vizitati caminul virtual.

Acesta.

Lumea. Mea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *