De-amendat ne amendati, dar solutii cand creati?!?

Am observat in ultima perioada o intensificare a activitatii Politiei Locale Rutiere hunedorene prin toate zonele orasului. Bravo! Era nevoie. Sincer, ma simt mult mai in siguranta atat ca sofer cat si ca pieton cand stiu ca cineva vegheaza asupra respectarii conditiilor si tempereaza elanul teribilist al amatorilor de „liniute” sau alte smecherii.

politia_locala

Ce mi-a sarit in ochi insa a fost zelul cu care agentii locali urmaresc (da, stiu, corect ar fi pandesc) si fotografiaza masinile parcate (indiferent ca oprite sau stationate) in apropierea trecerilor de pietoni. Da, stiu, legea prevede o distanta minima de 25 metri fata de intersectii atunci cand vine vorba de parcarea unui autoturism. Dar ce te faci cand pur si simplu nu ai unde sa iti lasi masina cand ai nevoie sa iti rezolvi o problema in zonele cu locuri insuficiente de parcare?

Cel mai recent caz l-am remarcat pe una dintre cele mai aglomerate artere din Hunedoara – bulevardul Corvin, portiunea dintre Gambrinus si Teatru. Angajatii cu chipie albe pozau de zor vehiculele oprite in capatul dinspre Casa de Cultura, completand in acelasi timp avertismentele pentru soferi. Asta in plina zi, la o ora de varf, cand destula lume avea treaba in zona.

Pentru ca, sa nu uitam, in zona cu pricina isi au sediul cateva banci si farmacii, Galeria de Arta, ANAF-ul, doua importante companii de telefonie mobila si o mana de cafenele si restaurante foarte frecventate. Si daca am lua in calcul minim cate doua persoane care ar veni cu masina proprie in zona pentru fiecare locatie in parte, tot s-ar strange cateva zeci de locuri de parcare necesare… Iar locuri de parcare, din parti!

bdulcorvin

Bulevardul Corvin, zona Casei de Cultura Hunedoara. Foto: Glasul Hunedoarei

Sa nu imi sariti in cap cu argumentul ca locurile de parcare sunt ocupate de smecherii de la Raffa! Ce ati vrea? Sau ce ati face daca ati fi in locul proprietarilor cafenelei? Le-ati spune clientilor sa vina mai rar, sau pe rand, ca sa nu ocupe locurile de parcare existente pe strada?? Hai sa fim seriosi! E meritul localului ca stie sa isi atraga si sa isi pastreze clientii!!! Ar fi absurd ca intr-o economie de piata, o societate comerciala sa fie acuzata ca are prea multi clienti, nu?

Nu, nu asta e problema reala, oricat am aduce-o in discutie.

Problema e ca in continuare locurile de parcare sunt insuficiente si ca pe langa identificarea unor solutii de rezolvare ar fi cazul sa se ia in calcul si situatia reala de la fata locului, indiferent cine ar fi cei care dispun astfel de actiuni.

A, sunt smecher si parchez in statia de autobuz desi parcarea este goala? Sau dupa ce am ocolit de 2-3 ori tot cartierul fara sa gasesc un locsor unde sa imi las masina cat imi rezolv problemele, ma vad nevoit sa o asez intr-un spatiu atat de stramt de sunt obligat sa ies din ea pe usa din dreapta? Si, jap, amenda!

Nu e totuna, parerea mea…

 

 
5 comments on “De-amendat ne amendati, dar solutii cand creati?!?
 1. Nu e neaparat vina autoritatilor pentru chestia cu parcarile . Cel putin nu in zona amintita . Unde sa-ti faca loc de parcare ? Sa darame Casa de Cultura ? Sa nu uitam ca in zona aia , pe langa institutiile amintite , mai sunt si blocuri , si prin spatele lor ,locuri de parcari nu prea sunt . Asa au fost construite , ingramadite … oras muncitoresc .. Si pe vremea aia nu erau atatea masini . Ar trebui inchisa circulatia pe tot Bld. Corvin , facuta alee pietonala . Vezi tarile din occident , ca mereu ne raportam la ele …

   
 2. Dacă așa pui problema ALEX PAU, nu ar mai fi nevoie sa ne folosim mașinile numai când plecam în afara orașului. 300 e aproape o tură de stadion!!!

   
 3. sau poti sa o parchezi civilizat unde gasesti un loc de parcare chiar daca trebuie sa mergi 300 de m pe jos.problema multora dintre voi nu este lipsa locurilor de parcare ci mai de graba lipsa locurilor de parcare la mai putin de 50 de m de orice loc in care aveti treaba.
  pui in discutie o tema falsa avand in vedere ca e vorba de Hunedoara unde si daca parchezi la spital ajungi la banci,centre de telefonie,anaf,etc in maxim 10 minute

   
  • Asta ar presupune ca in orasele mici sa nu se mai faca locuri de parcare decat la distante demne de luat in seama? Ca tot e orasul mic si mersul pe jos face piciorul frumos, da? 🙂

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *