Da’ ce facusi, „coano Leonoro”?

Dupa o duminica in care am preferat sa imi arunc telefoanele foarte departe si sa ma odihnesc cat mai mult, bineinteles ca primul lucru pe care l-am facut azi-dimineata a fost sa imi deschid conexiunea cu lumea virtuala si sa vad ce s-a mai intamplat in jurul meu.

Vesti proaste de la Rasarit: basarabenii au votat pentru ca Republica Moldova sa isi intoarca fata catre Maica Russia, intr-un scrutin cu o mobilizare peste cele precedente, dar cu acuzatii multiple de turism electoral si impiedicare a votului in Diaspora. Sa mai zica cineva ca nu suntem frati! 😉

Bulgarii au ales si ei socialismul, astfel ca in perioada urmatoare, cel putin pana la alegerile din 11 decembrie si sper eu ca si dupa aceea, Romania sa fie, alaturi de Ucraina, o insula de democratie in Europa de Est.

Trecand peste informatiile deprimante, ce mi s-a parut mai apoi ca fiind o initiativa laudabila, prin scopul ei?

Asta:declaratie-harau

Un pas spre normalitate, spre asumarea rolului pe care orice candidat il cere celor pe care ii asteapta la vot.

Ca, pana la urma, asta este si principala sarcina de serviciu a unui parlamentar: sa activeze in interesul electoratului care prin votul acordat l-a trimis sa il reprezinte! Sa participe la lucrarile forului legislativ, sa ia cuvantul, sa voteze asa cum orice alegator ar face-o in locul sau, sa initieze proiecte de lege necesare dezvoltarii societatii romanesti in general si a judetului din care provine in particular!

Altfel, s-ar putea pe drept spune ca alesul se transforma intr-un turist „la Bucuresti”, intr-un reprezentant nedemn de votul primit. Si cum sa avem pretentia ca noi ne luptam pentru binele cetatenilor cand noi nu suntem in stare nici macar sa depasim media de activitate a unui legislativ si-asa blamat mereu pentru dezinteres?

Pentru ca da: un parlamentar absent din activitatea Camerelor nu se reprezinta decat maxim pe el insusi, in niciun caz pe cei care si-au pus sperantele in implicarea sa!!!

Vizionand conferinta de presa a doamnei Carmen Harau, am inteles ca pe langa aceasta declaratie de principiu, domnia sa le-a cerut tuturor candidatilor sa procedeze la fel si sa isi puna eventualul mandat la bataie!

Acum sunt curios cati dintre actorii principali ai actualei lupte electorale vor ridica manusa si vor accepta sa isi asume un angajament similar.

Chiar voi urmari cine se vrea cu adevarat in slujba hunedorenilor, a cetatenilor unui judet sufocat de probleme si care are nevoie mai mult decat oricand de reprezentare deplina si cu succes in Parlamentul Romaniei!!!

 

Fragment din conferinta de presa a candidatei PNL la postul de Senator al judetului Hunedoara:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *