Inimaginabil, dar real: cand munca este batjocorita iar unii’s luati de fraieri…

Proverbul stramosesc „Dumnezeu iti da, dar nu iti si baga in traista!” si-a gasit intruchiparea in Hunedoara zilelor noastre. Numai ca Dumnezeu este in acest caz Consiliul Judetean Hunedoara, iar (si cred ca asta este si motivul principal!) traista este a unor oameni de buna credinta.

Pe scurt, introduc povestea: CJ Hunedoara a analizat proiectul depus la inceputul anului de mine – presedinte la acea vreme al clubului FC HUNEDOARA – si a decis sa il finanteze in baza prevederilor legii 350/2005 cu suma de 480.000 lei.

Mecanismul finantarii? Simplu ca buna ziua: in virtutea contractelor incheiate pentru perioada finantata (21.04.2016 – 15.12.2016), prestatorii facturau clubului serviciile prestate de fiecare in parte (din gama serviciilor acceptate la finantare conform legii susmentionate). Clubul depunea la Consiliul Judetean facturile emise, institutia judeteana analiza documentatia depusa pentru fiecare solicitare si apoi vira in contul clubului transa financiara solicitata. Din banii primiti, clubul trebuia sa achite strict acele facturi emise si ulterior sa inchida intregul circuit prin depunerea la contabilitatea CJ Hunedoara a documentelor justificative in privinta platilor efectuate.

Simplu, nu?

Se intelege ca toata miscarea era ca un cerc perfect inchis, cu foarte putine etape de realizat si cu constituirea unei surse de finantare perfect legale pentru activitatea sportiva din Hunedoara.

Mai pe scurt, banii judeteni intrau (si) pe aceasta cale in Municipiul Hunedoara! Intrau, nu ieseau!!!

De aici incepe practica propriu-zisa.

Prima transa, in valoare totala de 113427.18 lei, a fost virata la club, din ea s-a realizat plata tuturor facturilor pentru care se cerusera bani, ca mai apoi sa se inchida dosarul prin prezentarea documentelor de plata. Toata lumea multumita!

Inainte sa ma retrag din conducerea clubului, ajutat de colegul Daniel Ghiorghita, am reusit sa finalizam si documentatia necesara solicitarii celei de-a doua transe, in suma de 102008.47 lei. Putin peste un miliard, daca vorbim in bani vechi. Actele s-au depus la registratura Consiliului Judetean, au fost analizate si pe cale de consecinta contul FC Hunedoara din CEC Bank a fost alimentat cu suma solicitata. Asta se intampla la inceputul lunii august. Era cald, soare, vreme buna, numai buna de lenevit.

Dar deja a venit frigul. Unul aspru, cu fulgi, si care musca si din piatra seaca. Adica s-a schimbat si vremea, oameni buni. Pentru ca, implacabil, au trecut mai bine de 3 luni de atunci.

Iar banii aia sunt tot in contul FC Hunedoara!

In loc sa fie demult in conturile celor care au prestat servicii contractuale clubului. Ale fotbalistilor care si-au rupt picioarele pentru culorile alb-albastre, ale unor antrenori devotati sau ale firmelor care au avut bunul simt sa nu dea clubul in judecata pentru intarzierea platilor!

Cine asteapta de atata vreme sa isi recupereze banii, exceptandu-i pe fotbalistii fara pfa-uri, pe ceilalti angajati si pe colaboratorii de buna credinta???

Urmatorii prestatori:

Prot Timera SRL Hunedoara

Simionov Cristian PFA

Ilie Anton PFA

Sandu Remus Iulian PFA

Alamos Select SRL Hunedoara

Tecsi Iulian Alexandru PFA

Creciunesc Alexandru PFA

Dragoescu Razvan PFA

Cristian Robert Adrian PFA

Ciubotariu Claudiu PFA

Bloj Erwin Szilard PFA

Mercurean Gabriel PFA

Ciumasu Cosmin Robert PFA

Petresc Ioan Alex PFA

Ionicescu Ioan Bogdan PFA

Creciunesc Raul PFA

Ciucurescu Raul Alex PFA

Grigore Darius PFA

Gheara Bogdan PFA

Moraru Maria Alina PFA

Ariana Turism SRL Hunedoara

BV Dasler SRL

M&F Master Caffe SRL Hunedoara

Inter Dani Trans SRL Hunedoara

Opirlescu Andrei PFA

Computerline SRL Hunedoara

Da, ei sunt cei ai caror bani, in total 102008.47 lei, stau pur si simplu in contul CS FC Hunedoara!!!

Eu am incercat de mai multe ori sa ii ajut sa isi primeasca banii cuveniti, chiar si dupa ce am demisionat am avut bunul simt sa umblu pe traseul CEC-ANAF-Consiliu Judetean-Primarie in speranta ca nu se vor pierde acesti banuti, dar pana la urma mi s-a retezat si mie orice efort, fiind instiintat sec ca nu am niciun drept asupra directionarii resurselor financiare ale clubului.

adresa-cec-bank

Adica, gata domnu’ Barna, sunt altii acum cei care se ocupa!

Cu toate astea, am fost foarte des abordat de catre cei care isi asteapta acesti bani, oameni care imi spuneau cu fiecare ocazie ca inca nu li s-au virat sumele facturate. Sincer, nu imi venea sa cred! Pentru ca nu era nicio inginerie financiara, pur si simplu s-ar fi completat ordinele de plata si apoi s-ar fi inchis circuitul descris. Pentru ca asta era solutia legala, normala si corecta din toate punctele de vedere!!! Dar, fara nicio explicatie care sa stea in picioare, nu s-a intamplat!!! Nimeni nu isi asuma o raspundere minimala!

Si poate ca nu as fi ales sa postez aceasta situatie daca nu as fi constientizat ca incet-incet se apropie termenul limita – 15 decembrie 2016 – si ca exista probabilitatea cea mai mare ca miliardul de care vorbim sa se intoarca in vistieria Consiliului Judetean Hunedoara!

Asta ca sa nu mai pomenesc ca din discutia cu anumiti functionari ai institutiei care guverneaza judetul, intoarcerea banilor inapoi pentru ca nu au fost platite facturile este un caz fara precedent in intreg judetul Hunedoara! Cand toti se screm sa faca rost de bani, iata ca se gasesc si unii care sa ii returneze de unde au venit, in loc sa ii directioneze legal acolo unde le este locul: catre cei care au muncit pentru ei!

fotbalisti

Incredibil, dar adevarat!

La Hunedoara…

 

P.S.: Eu inca sper ca prezentul semnal de alarma sa sune acolo unde se poate rezolva problema si aceasta situatie nemaiintalnita sa fie rezolvata in cel mai scurt timp, pentru a nu se pierde incredibil suma obtinuta!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *