Prosteala, prosteala, dar nici chiar asa!

De foarte multe ori am impresia ca traiesc intr-o lume ireala. Pe bune! Ma mira lejeritatea cu care se incearca manipularea opiniei publice, tupeul cu care se amesteca merele cu perele considerandu-se ca oricum sunt tot fructe, dezinformarile crase si lipsa de respect fata de adevar.

Nu trece cate o saptamana fara ca dezgustul sa imi fie amplificat de exemple pe care nu am cum sa le trec cu vederea, plus ca ma revolta gandul ca as putea tacea atata timp cat stiu ca ceea ce se afirma nu e deloc corect.

citat

 

Articolul meu anterior legat de FC Hunedoara a starnit cateva valuri, aducand pe tapet o situatie fara precedent la nivelul judetului Hunedoara. Nu s-a rezolvat nimic intre timp, ba mai mult, zilele trecute, pe o pagina de Facebook a Primariei Hunedoara a aparut o postare al carei final suna cam asa:

final-postare-primarie

 

Wow! Gata, s-a clarificat problema!

Zic ei, cei care afirma asta.

Dar realitatea e alta si ii contrazice fara echivoc: FC HUNEDOARA este un ONG care functioneaza dupa prevederile Ordonantei Guvernului 26/2000 privind asociatiile si fundatiile si caruia nu i se aplica regulile insolventei. Tocmai de aceea, in sedinta AGA a clubului din 20 septembrie 2016 s-a aprobat inceperea procedurii de dizolvare conform articolului 35 litera „c” din Statutul Clubului.

pv-aga-dizolvare

 

Dizolvare, nu insolventa! Iar inceperea procedurii nu inseamna nici pe departe ca FC HUNEDOARA ar fi in prezent in stare de insolventa (!!!) ci doar ca s-a cerut judecatoriei Hunedoara sa analizeze cererea clubului si sa dispuna in cauza!

Iar procedura e descrisa exact in statutul clubului, cel la care se face referire in hotararea de mai sus:

procedura-lichidare-fc-hunedoara

 

Ce spune articolul 39, alineatul 1???

Clubul Sportiv Fotbal Club Hunedoara inceteaza de a avea fiinta de la data radierii din Registrul asociatiilor si fundatiilor”, adica doar dupa ce Judecatoria va dispune acest lucru!!!

Pana atunci, platile se pot face complet legal de catre persoanele din Consiliul Director mandatate de catre AGA in acest sens, tot asa simplu cum s-a procedat si la mandatarea in vederea initierii procedurii de dizolvare.

Nu?!

Mai ales ca exista bani in cont!!!

====================================================

Dar show-ul continua si incepe sa capete iz de „penal”…

Iata de ce:

Tot in postarea de care vorbisem mai sus, se mai doreste si contrazicerea acuzelor pe care cei in cauza le primisera…

postare-primarie

Hai sa vedem ce zice HCL 274/2016, votata, e drept, in unanimitate de catre consilierii locali!

15107210_1120833601368056_7838364901826453679_n

15027977_1120833608034722_7455050865575496369_n

Fragmente subliniate de catre cei care au postat Hotararea pe pagina de Facebook a Primariei

 

 

Hopa!

Se vorbeste cu claritate despre „[…]transmiterea bunurilor mobile si imobile proprietatea municipiului Hunedoara […] din administrarea Consiliului local, in administrarea C.S. Hunedoara…„.

Dar, stati putin, ca:

  1. FC HUNEDOARA (demonstrasem mai sus!) nu a murit.
  2. FC HUNEDOARA este un ONG care, pe langa Municipiul Hunedoara, ii mai are ca membri fondatori si pe Andonie Ioan si Simoc Titus-Gelu (Dumnezeu sa il ierte!), deci in niciun caz nu trebuie sa confundam unul dintre membri cu stapanul absolut al clubului.
  3. Sa nu uitam ca pe langa banii proveniti de la Consiliul Local Hunedoara, clubul a mai beneficiat si de sustinere financiara din alte surse publice sau de la sponsori privati! Adica achizitionarea bunurilor s-a facut cu bani primiti din toate partile, fiind vorba de o asociatie distincta, neaflata in subordinea Primariei!!!

Consilierii locali au votat in unanimitate predarea bunurilor mobile si imobile fara ca ei sa fie instiintati care este provenienta lor. Inteleg perfect ca stadionul si intreaga baza sportiva, proprietate exclusiva a Municipiului Hunedoara, la expirarea contractului de comodat prin care FC Hunedoara le folosea cu titlu gratuit au trecut prin aceasta hotarare de Consiliu Local in administrarea noului club – CS Hunedoara!  Dar restul bunurilor, achizitionate sau primite pur si simplu de FC Hunedoara, cum au ajuns sa fie considerate in administrarea Consiliului Local???

Ca avem procesul-verbal de predare-primire intre Consiliul Local Hunedoara si CS Hunedoara:

hotarare-predare-primire

 

La fel scrie: se predau bunurile din proprietatea municipiului Hunedoara, conform anexei.

Ce regasim in anexa???

anexa-inventar

Doamnelor si domnilor, dragii mei cititori, multi dintre voi mai inteligenti decat mine!

Cum au intrat in proprietatea Municipiului Hunedoara trofeele castigate de sportivii FC Hunedoara? Cum este al orasului scaunul adus de acasa de fostul secretar Daniel Ghiorghita? Dar routerul primit de FC Hunedoara pe contract de sponsorizare? Sau computerul si multifunctionala cumparate de FC Hunedoara? Si intrate toate in gestiunea asociatiei, cu semnatura magazionerei si toate actele, ca la carte! Toate acestea apartin de fapt si de drept unei entitati FC HUNEDOARA care exista si (atentie mare!!!) ale carui bunuri vor fi inventariate si valorificate de catre lichidatorul numit de instanta de judecata!!! Pentru ca, si ma intorc iar la ce scrie in statut, mai exact la articolul 37 alineatul 2: „Lichidatorii sunt obligati sa continue operatiunile juridice in curs, sa incaseze creantele, sa plateasca creditorii si, daca numerarul este insuficient sa transforme restul activului in bani procedand la vanzarea prin licitatie publica a bunurilor mobile si imobile” !!!

Ce sa mai vanda? Daca pana la dizolvare „se marita” tot ce se mai putea valorifica???

…asta ca sa nu deschid subiectul intregului echipament de joc sau antrenament folosite de CS HUNEDOARA…

O fi ea „derutanta” descrierea de pe Wikipedia a clubului CS HUNEDOARA,

cs-hd-wikipedia-1

cs-hd-wikipedia-2

dar adevarul e simplu si clar ca lumina zilei:

CS HUNEDOARA este complet altceva decat FC HUNEDOARA, iar primirea bunurilor de catre noul club este intr-adevar cel putin abuziva!!!

Iar  una dintre obligatiile legale ale unei institutii publice cum este Primaria Municipiului Hunedoara e aceea de a-si informa corect cetatenii, nu de a-i dezinforma pentru a ascunde neregulile faptuite. 😉

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *