Tu stii cine e viceprimarul tau?

Sunt convins ca foarte putini sunt hunedorenii care vor raspunde afirmativ la aceasta intrebare.

Pentru ca, destul de implicat fiind in viata acestui oras in ultimii ani de zile, chiar si eu am fost cuprins de mirare cand, dupa alegerile din iunie, am vazut pe cine pun castigatorii in postul de viceprimar.

Viceprimar. Adica al doilea om din oras ca si functie!

De ce am fost mirat?

Pentru ca tot ceea ce stiam despre doamna (ca este vorba despre o femeie) e ca a fost secretara (membra a PSD) actualului primar si cam atat. Adica nu aveam habar ce competente si aptitudini o recomanda pentru aceasta functie.

viceprimar

Foto: www.hunedoaralibera.ro

 

Nu stiam sa se fi remarcat cu nimic demn de luat in seama, tocmai de aceea curiozitatea mea crestea pe zi ce trece. Sincer, ma gandeam ca poate isi facuse studiile prin strainatate ca mai apoi, dupa cativa ani de practica profesionala la nivel inalt, se intorsese in Hunedoara sa isi puna experienta in slujba dezvoltarii orasului. Orasului nostru, bineinteles!

Iar dupa ce m-am intersectat de cateva ori cu domnia sa pe holurile Primariei si am remarcat superioritatea cu care se comporta, am fost mai mult decat convins „ca are cu ce„!!!

Dar n-am avut noroc.

Pentru ca, incet-incet, fascinat de al doilea om al urbei, am inceput sa intreb si eu in stanga-dreapta cine este doamna si cu ce se lauda.

Prima deziluzie crunta?

CV-ul dansei:

cv1cv2cv3

 

Hai, ma’, pe bune???

Asta este prezentarea unui viceprimar de municipiu din Romania europeana a anului 2016???

Acum nu ca fac o comparatie, dar am cateva sute de prieteni mult mai bine pregatiti pentru un astfel de post, hunedoreni de-ai nostri, de varste din cele mai diverse!

Ca sa nu mai zic ca ma surprinde lejeritatea cu care insisi membrii PSD din organizatia municipala, cativa chiar cu un „background” profesional apreciabil, au acceptat o astfel de varianta!

Domnilor, asta a fost maxim ce ati putut servi cetatenilor care v-au ales?

Dar, stati, ca asta nu e decat partea „fardata” a realitatii…pentru ca, chiar si asa subtire, cv-ul mi-a ridicat cateva semne de intrebare. Asa ca am inceput sa intreb din prietenii care facusera scoala la Colegiul Tehnic „Matei Corvin” din Hunedoara, sa vad daca o cunosc pe doamna viceprimar si ce fel de profesoara era la cursuri? Surprinzator, nu o cunostea nimeni dintre cei intrebati. Surprinzator pentru ca in cv trecuse ca a predat 7 (sapte) ani la acel colegiu…

Nu am mai stat sa intreb din gura in gura..am mers direct la sursa: am pus cateva intrebari direct Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara – institutia care guverneaza sistemul de invatamant din judet – asteptand raspunsurile lamuritoare:

solicitare-inspectorat

 

 

Raspunsul primit destul de repede m-a naucit!!!

raspuns-inpectorat-scolar-judetean

Serios?????

Doamna viceprimar a fost profesoara la cel mai mare colegiu din municipiu timp de sapte ani de zile (conform propriului curriculum vitae!) dar nu este inregistrata in evidentele Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara???

Adica, dupa ce ca e „subtire”, cv-ul mai contine si date care la prima verificare sunt contrazise de cei in masura sa le confirme???

Chiar asa de nasoala sa fie treaba?

Mie mi se pare aiurea, nu stiu voi ce credeti si cum considerati…

 

P.S.: Ca sa fac treaba pana la capat, le-am solicitat cateva lamuriri si celor de la Colegiul Tehnic „Matei Corvin”, dar inca nu am primit niciun raspuns, desi oricum nu stiu ce ar mai fi de zis…

solicitare-colegiu

 

 

 
One comment on “Tu stii cine e viceprimarul tau?
  1. Imi poate spune si mie cineva care este traducerea pentru „experienta dobandita in cadrul colectivitatiilor de elelvi si munca organizatorica”. E vreo traducere mot-a-mot din engleza vorbita sanchi excelent? Hehehehe…..

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *